Spekulace: Phil Kessel o krok blíže ke kontraktu

16. 02. 2024, 15:30 » Spekulace - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Měsíc únor je nyní v polovině a stále je tu jeden významný volný hráč, který nemá "domov" – Phil Kessel. S blížícím se play-off je však nyní veteránský křídelník o krok blíž k uzavření smlouvy.

Generální manažer Vancouveru Canucks, Patrik Allvin, oznámil, že Kessel bude během tohoto týdne spolupracovat s klubovou AHL, Abbotsford Canucks.

Canucks General Manager Patrik Allvin on Phil Kessel:

“Phil has made his way to Vancouver and will be working out in Abbotsford this week. “

Vancouver Canucks (@Canucks) February 14, 2024

Kessel byl v poslední době propojen s Canucks a nyní se bude snažit zapůsobit na jejich "pobočku" v AHL v naději, že získá smlouvu. Vzhledem k tomu, že jde o zkušeného útočníka, který v minulé sezóně s Vegas Golden Knights zaznamenal v 82 zápasech 14 gólů a celkem si připsal 36 bodů, je jistě možné, že se tak stane.

Canucks prožívají velkolepou sezónu a dokazují, že jsou reálným týmem na příčky nejvyšší. Mohlo by se jim tedy vyplatit, kdyby přivedli Kessela do své spodní šestky. Je určitě nutné připomenout, že je to hráč, který vyhrál třikrát Stanley Cup, tedy má neocenitelné zkušenosti z play-off.

Vzhledem k tomu, že sezóna je v plném proudu, Kessel pravděpodobně nebude požadovat víc než smlouvu na ligové minimum. Vzhledem k tomu, že Canucks potřebují větší hloubku směrem dopředu, bude zajímavé sledovat, zda se tyto dvě strany dohodnou.

Kessel nastoupil v 1286 zápasech kariéry v NHL, kde má na kontě 413 gólů a celkem 992 kanadských bodů.