Najde Martin Havlát konečně ztracenou formu?

11. 12. 2011, 20:00 » Preview - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dnešní kolotoč NHL pokračuje pouhými dvěma zápasy. Chicago přivítá v United Center tým San Jose Sharks, za které hraje český útočník Martin Havlát a slovenská ikona Michal Handzuš. Ve druhém zápase večera přivítají new yorkští Jezdci na Manhattanu Pantery z Floridy. Nyní si trochu přiblížíme tyto dva zápasy.

CHI CHICAGO (17-8-4) - SJS SAN JOSE (15-10-1)

Chicago Blackhawks v současné době kraluje Centrální divizi, když o bod vede před Detroitem Red Wings, jež mají zápas k dobru. Naproti tomu San Jose Sharks jsou na třetím místě Pacifické divize a v celkové konferenční tabulce se nacházejí na devátém místě. Proto se není čemu divit, když napíšeme, že každý zápas je pro tento klub velmi důležitý. O to víc, jedná-li se o zápas ve stejné konferenci. Výhrou by se Žraloci mohli dostat na pozice zajišťující play off, i když do vyřazovací části je ještě hodně daleko.

Dnešní zápas je již druhým vzájemným v této sezóně. Ten první se hrál na ledě Sharks a skončil nejtěsnějším rozdílem 1:0 pro domácí San Jose.

San Jose si budou muset dát pozor zejména na dvojici Jonathan Toews a Patrick Sharp. Toews nasbíral v posledních sedmi zápasech sedm gólů a šest asistencí, zatímco Sharp ve stejném počtu zápasů vstřelil osm gólů a přidal k nim tři asistence. Oba dva figurují v TOP 10 střelců současné sezóny.

Žraloci nebudou moci počítat se dvěma obránci. Mimo hru budou Douglas Murray a Jim Vandermeer. Chicago by mělo nastoupit v plné polní.

Do branky domácích bych měl nastoupit Ray Emery. Na druhé straně kluziště je to o trochu složitější. Očekává se start Thomase Greisse, ale tento brankář ještě definitivně potvrzen nebyl!

Perlička: V posledním zápase Marián Hossa zaznamenal svoji 400. branku v NHL! Rozšíří tento počet v nočním utkání?

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 1


NYR NY RANGERS (16-6-4) - FLA FLORIDA (16-8-5)

Ve druhém utkání noci přivítají na Manhattanu domácí Jezdci mužstvo Florida Panthers, za které v této sezóně září Tomáš Fleischman, aktuálně usazen na 15. místě kanadského bodování v celé NHL. Nutno podotknout, že v tabulce +/- mu patří dokonce s šestnácti plusovými body páté místo. Celkově je Florida příjemným překvapením letošní sezóny. V současné době okupuje třetí místo Východní konference, zatímco jejich dnešní soupeř, New York Rangers, se "krčí" na pátém místě.

V posledních dvou zápasech se Floridě nedaří více skórovat, když Panteři vstřelili jenom tři góly. I tak však tyto góly stačily na tři body. Rangers se vstřílením gólů problémy letos nemají. Současné mužstvo vede hlavně nová posila Brad Richards (10+14) ve 26 zápasech. Hned za ním je slovenský snajpr Marián Gáborík (14+9).

Zadáci Rangers by si měli dát překvapivě pozor na obránce Panthers, který se jmenuje Jason Garrison. Tento 27letý obránce zažívá svoji nejlepší sezónu v NHL. Pouhé čtyři body ho dělí od mety, které dosáhl v loňské sezóně v 73 zápasech. I jeho 12 kladných bodů v tabulce +/- jasně dokazuje, že oproti minulému ročníku je tu výrazné zlepšení. A není to pouze Garrison, na koho by si měli Žraloci dát pozor. Velmi nebezpečný bude i český forvard, Tomáš Fleischmann, jež drží šňůru čtyř zápasů, ve kterých měl minimálně jeden kanadský bod.
Naproti tomu Carl Hagelin si v posledním utkání Rangers spravil chuť a nasázel Buffalu hned dvě branky. Jedna byla dokonce v oslabení.

Florida se bude muset obejít bez následujících hráčů: Matt Bradley (vrchní část těla), Scottie Upshall, Marcel Goc (vrchní část těla) a Mark Cullen. U Rangers budou mimo hru tito: Marc Staal, Wojtek Wolski (třísla), Michael Sauer a Mike Rupp (koleno).

Panthers budou hrát dneš večer 30. utkání sezóny, přičemž 18 z nich odehráli venku. Naproti tomu Rangers mají z posledních 17 zápasů následující statistiku, která nahání hrůzu protivníkům - 13-3-1.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 1