Jágr si myslel, že pro Hemského bude nejlepší výměna

26. 02. 2012, 12:00 » Novinky - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Podle Edmonton Journal si útočník Flyers, česká hvězda Jaromír Jágr, myslel, že by pro jeho kamaráda, Aleše Hemského, bylo nejlepší, kdyby byl z Edmontonu Oilers vyměněn. "Možná kdyby začal v novém klubu, byl by to pro něj nový start. Mohl by za sezónu nasbírat i 100 bodů. On má takové schopnosti," nechal se slyšet Jágr.

"Když hráč dlouho zůstane na jednom místě, nemusí to být prospěšné. To je asi to, co potřebuje. Ale neviděl jsem hrát Aleše již několik let, když jsem byl v Rusku. Poslední tři roky jsme spolu nehráli, naposledy na mistrovství světa."

Hemský, který se mohl stát nechráněným volným hráčem, chtěl dosáhnout prodloužení smlouvy v Edmontonu a to se mu podařilo. Blíže o podepsání nové smlouvy se dočtete v článku Hemský zůstává věrný, podepsal na další dva roky.

Generální manažer Oilers Steve Tambellini chtěl dát Hemskému přibližně takovou sumu, na které se nakonec domluvili, jelikož ví, že musí příští roky podepsat i další talenty. V roce 2013 to budou Taylor Hall a Jordan Eberle a o rok později (2014) Ryan Nugent-Hopkins. Právě těmto hráčům vyprší nováčkovské smlouvy.

Dlouho se spekulovalo, že by Hemský mohl být součástí výměny mezi Edmontonem a Columbusem, jelikož vedení Edmontonu mělo zájem o Ricka Nashe.