Ottawa hostí kanadské derby, Nashville chce prolomit trápení

25. 02. 2013, 17:00 » Preview - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Pondělní rozpis nabízí pět duelů v NHL, na které se můžeme těšit. James Van Riemsdyk poprvé zamíří s Torontem do Philadelphie, kde se zase proti bývalým spoluhráčům představí Luke Schenn. V Ottawě se odehraje kanadské derby mezi tamními Senators a hostujícími Canadiens. Nashville nedal dva zápasy v řadě branku a střelecké trápení chce prolomit doma s Dallasem. Chicago bude chtít natáhnout svou famózní sérii o další zápas, doma přivítá oslabený Edmonton. Los Angeles rozehraje svůj zápas s Anaheimem jako poslední.

PHI PHILADELPHIA (9-10-1) - TOR TORONTO (11-8-0)

Pokud bychom měli favorita určit jen podle tabulkového postavení, pak jsou jím hosté z Toronta. Philadelphia ale nechce už doma ztrácet zadarmo body. Už s Winnipegem měla na mále, ale stihla otočit. Torontu se však v letošní sezoně nadmíru daří. James Van Riemsdyk se do Philadelphie těší obzvlášť, protože to bude jeho první návrat do týmu, který ho draftoval. Nyní mu to však pálí v Torontu. Pro hosty je další pozitivní zprávou, že se pomalu do kupy dává James Reimer, který však dnes ještě chytat nebude. Philadelphii táhne kromě Voráčka Brayden Schenn. Ten úřaduje hlavně v přesilových hrách. Flyers se do sestavy navíc vrátil Scott Hartnell.

Tip redakce NHLportal.cz: 10

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

OTT OTTAWA (11-6-2) - MTL MONTREAL (12-4-2)

V Kanatě se odehraje kanadské derby mezi Ottawou a Montrealem. Hosté vstupují do zápasu o dva body bohatší, ale Ottawa doma bude obtížným soupeřem. Tým se po zranění klíčových hráčů ještě více semknul a ztráty na něm skoro nejsou znát. V posledních pěti vzájemných zápasech vždy vyhrál domácí tým, což hraje Senators taky do karet. V brance se představí Ben Bishop, který má prostor ukázat se. Jenže pozor, hosté venku vyhráli tři zápasy v řadě a ani dnes na tom nechtějí nic měnit.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

NSH NASHVILLE (8-6-5) - DAL DALLAS (9-8-1)

Už dlouhých 120 minut nedal Nashville ani jednu branku. Dallas s Jaromírem Jágrem by byl rád, kdyby tuto sérii protáhnul minimálně o dalších 60 minut. Právě Jaromír Jágr zaznamenal v posledním zápase 2 body (1+1) a přerušil sérii tří utkání bez bodu. Oba celky dělí v tabulce pouze dva body. V brance Dallasu dostane příležitost pravděpodobně Christopher Nilstorp. V domácí brance se nemůže objevit nikdo jiný, než Pekka Rinne.

Tip redakce NHLportal.cz: 0

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

CHI CHICAGO (15-0-3) - EDM EDMONTON (7-7-3)

Kam až posune hranici zatím pravidelně bodující Chicago? Tak zní asi otázka každého novináře nebo člověka pohybujícího se kolem NHL. V 18 zápasech Hawks pokaždé bodovali a dá se říct, že tedy mají slušně "nahráno". Chicago čeká poslední zápas před vlastními fanoušky, kde odehráli sedm duelů v řadě. V šesti z nich byli úspěšní. Naopak Edmonton zahajuje šňůru devíti venkovních zápasů v řadě. Chybět mu bude ještě Taylor Hall, který si dnes odpyká poslední zápas, na který dostal trest. Po delší odmlce by se v domácí brance měl představit Corey Crawford.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

LAK LOS ANGELES (8-6-2) - ANA ANAHEIM (13-2-1)

V nadcházejících osmi zápasech se Los Angeles představí hned sedmkrát doma a cíl je tedy jasný - začít sbírat body a dotáhnout se na pozice v play off. Porazit Anaheim by však mohlo být oříškem. Ducks zatím hrají skvělou sezonu a v pořadí celé NHL jsou na 2. místě za suverénem z Chicaga. Hosté mají od nové sezony dvojici vyrovnaných brankářů. Viktor Fasth musel vedení Anaheimu potěšit a ukázal, že volba na něj byla ta správná. Také dnes by se měl v brance objevit. Prověřit by ho mohl především nejlepší střelec Králů Jeff Carter.

Tip redakce NHLportal.cz: 0

Statistické preview zápasu najdete ZDE.