Dnes už se musí rozhodnout, postoupí favorité?

13. 05. 2013, 17:00 » Preview - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Toronto i New York Rangers měli včera nůž na krku. Oba celky ale své duely zvládly ideálně a obě série tak musí skončit až v posledním možném termínu, tedy sedmém zápase. Zatímco v sérii Bostonu s Torontem de facto neexistuje výhoda domácího prostředí (oba celky vyhrály dvakrát venku), tak v sérii Washingtonu s Rangers je tomu přesně naopak. Jenže každé série může jednou skončit, a proto lze těžko předpokládat, jak sedmé zápasy dopadnou. Favoritem budou oba domácí celky.

BOS BOSTON (3-3-0) - TOR TORONTO (3-2-1)

Oba celky včera odehrály v Kanadě šestý zápas série a především zásluhou Jamese Reimera se Toronto propracovalo k rozhodujícímu zápasu. Paradoxní je, že Toronto během posledních patnácti zápasů uspělo na ledě Bostonu jen třikrát, jenže z toho dvakrát v letošním play off. Maple Leafs si tak dělají velkou naději na zisk sedmého zápasu. Domácí budou samozřejmě proti, ale chtěli by opět probrat první formaci. David Krejčí stále vede bodování play off, ale v posledních dvou zápasech se odmlčel. Vítěznou branku minulého utkání vstřelil hvězdný útočník Phil Kessel. Dnes to bude velké drama.

Tip redakce NHLportal.cz: 0

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

WSH WASHINGTON (3-3-0) - NYR NY RANGERS (3-1-2)

Také Rangers dokázali včera před vlastními fanoušky uspět, ale pod Johnem Tortorellou patří za jeden z nejhorších týmů na soupeřových kluzištích. Uvidíme, jestli to dnes dovedou ve Washingtonu otočit. Caps jsou letos doma v play off neporaženi, ale každý zápas letošního prvního kola je mezi těmito celky vyrovnaný. Jezdce drží každý zápas ve hře výborný Henrik Lundqvist, který místy předvádí opravdu neuvěřitelné výkony. Právě on a obrana, to bude věc, na kterou se Rangers pravděpodobně zaměří v posledním zápase prvního kola.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.