Rangers čelí hrozbě vyřazení, Kings a Sharks čeká pátý zápas

23. 05. 2013, 17:00 » Preview - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dnešní hokejová noc bude opět bohatší než včera, kdy se odehrál pouze jeden duel. Dnes zamíříme jednou na východ a dvakrát na západ. Východní konference nabídne čtvrtý duel série mezi New Yorkem Rangers a Bostonem Bruins. Medvědi už dnes mohou vybojovat postup, pokud se jim samozřejmě podaří zvítězit. Na západě nás čeká nejprve duel Detroitu s Chicagem, kde mohou domácí jít do trháku 3-1 na zápasy, a také duel Los Angeles a San Jose. Poslední dva zmiňované celky čeká už pátý zápas série a kdo ho vyhraje, přiblíží se na dosah postupu. Kings jsou letos doma bezchybní v play off, ale uvidíme, jestli tuto sérii udrží i dnes.

NYR NY RANGERS (0-2-1) - BOS BOSTON (3-0-0)

S nožem na krku vstoupí domácí tým do čtvrtého dílu série. Díky poněkud smolné brance neuspěli Rangers v minulém utkání a prohráli ho těsně 2:1 a chtějí-li se hokejisté z New Yorku dostat do dalšího kola, musí vyhrát čtyři zápasy v řadě. Hosté naopak splnili úkol, ale rádi by sérii ukončili již dnes. Potřebují také probudit Jaromíra Jágra a Tylera Seguina. Oba hráči se střelecky ve vyřazovacích bojích trápí. To se naopak nedá říct o obránci Johnny Boychukovi, který v základní části dal jen jednu branku, zatímco v play off už má tři. Boston stále nemůže spoléhat na obránce Dennise Seidenberga a Andrewa Ference. U domácích je nejistý start Clowa, Powa a Staala, ačkoli všichni už s týmem trénovali.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

DET DETROIT (2-1-0) - CHI CHICAGO (1-2-0)

Detroit postoupil do play off až ze sedmé pozice, ale ve druhém kole dává Chicago jasně najevo, že ani rozdíl v umístění po základní části nehraje žádný vliv (což koneckonců potvrdilo loni Los Angeles). Kdyby se dnes Red Wings radovala z vítězství, jela by do Chicaga pro poslední bod v sérii. Domácí zatím skvěle hlídají formaci Jonathana Toewse, který má na svém kontě jen jeden bod v celé sérii. V posledních dvou zápasech navíc Detroit povolil soupeři pokaždé jen jednu branku. Výhodou Chicaga je, že tým nemá na seznamu zraněných ani jednoho hráče a může se dnes spolehnout na to nejlepší, co má. Na domácí straně je nepravděpodobný start Darrena Helma a Mikaela Samuelssona.

Tip redakce NHLportal.cz: 0

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

LAK LOS ANGELES (2-1-1) - SJS SAN JOSE (2-2-0)

V sérii LA se San Jose očekáváme klíčový pátý duel. Oba celky si zatím drží výhodu domácího prostředí a kdo dnes vyhraje, bude mít šanci v šestém zápase ukončit celou sérii. Favoritem pro dnešní duel jsou domácí. Kings se oproti loňsku trochu změnili. Letos jsou pro změnu bezchybní v domácím prostředí, ale na druhou stranu, každá série musí jednou skončit. Třeba to bude právě dnes. Hostům nebude v důležitém zápase chybět Logan Couture, který rozhodl předchozí dva duely. Sharks ale bude chybět útočník Martin Havlát, zatímco domácí nemohou počítat s Jarretem Stollem.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.