Kuemper zvažuje své možnosti

09. 09. 2014, 10:00 » Analýzy - Autor: Michal Sobotka

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Loni v dobách nouze musela Minnesota sáhnout do záložních zdrojů. Při absenci Niklase Bäckströma, Joshe Hardinga a ne zrovna přitažlivé formě Ilji Bryzgalova, dostal šanci v brance Darcy Kuemper. Především díky němu postoupil tým v prvním kole play off přes Colorado. Jenže po posledním ročníku skončila Kuemperovi smlouva a na novou stále čeká.

Mladý kanadský brankář preferuje setrvání v NHL. Jenže je chráněným volným hráčem a odchod z Minnesoty je pravděpodobný snad jen v situaci, kdy by jej Wild nabídli k trejdu. Nová smlouva s Minnesotou je v současnosti v nedohlednu a tento moment pochopitelně na klidu 24letému rodákovi ze Saskatoonu nedodává. Podle analytika z TSN Boba McKenzieho se Kuemper pomalu začíná poohlížet také po evropském angažmá. Ve hře je také KHL.

Darcy Kuemper
DARCY KUEMPER MIN
Brankář
Play off 2013/14
Statistiky: 3-1-0
GAA: 2.03 | SV: 91.34%
Je trošku s podivem, že tým ze St. Paul váhá s novou smlouvou. Dva brankáře sice má zajištěny, ale Niklasu Bäckströmovi, jakkoli bychom jej neradi odeslali do starého železa, mnoho sezon nezbývá a Josh Harding trpí roztroušenou sklerózou a nedá se předem odhadnout, kolik zápasů bude schopen vlastně odchytat. To samé se dá v podstatě říci také o Finovi, který v poslední sezoně odchytal jen 21 zápasů a navíc neměl zrovna kvalitní čísla.

Kuemper se sice poohlíží po nabídce v KHL, ale podepsal by ji pouze za předpokladu, že by mu umožnila odejít zpět do NHL, pokud by dostal nabídku. Jenže takový dodatek ve smlouvě většina klubů nebude chtít v rozehrané sezoně akceptovat. Zvlášť v momentě, kdy Kuemper není brankář, který by měl být rozdílový a stát se nejlepším gólmanem soutěže.