Panteři jmenovali Gerarda Gallanta novým trenérem

23. 06. 2014, 07:00 » Informace z klubů - Autor: Pavel Nadrchal

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Gerard Gallant se stal novým trenérem Floridy Panthers, jak ve svém oficiálním oznámení v sobotu sdělil generální manažer Dale Tallon. Gallant nahradil prozatimního trenéra Petera Horacka, který dočasně plnil tuto úlohu poté, co byl v listopadu vyhozen Kevin Dineen.

"Je nám potěšením přivítat Gerarda jako nového hlavního trenéra Floridy Panthers," řekl Tallon v oficiálním prohlášení. "Je to člověk s obrovským charakterem, integritou a vášní pro hru a navíc má zkušenosti jako trenér NHL. Gerard je skvělý učitel a motivátor."

Gallant, 50 let, strávil poslední dvě sezóny jako asistent u týmu Montreal Canadiens. Předtím byl trenérem Saint John Sea Dogs v nižší soutěži (Quebec Major Junior Hockey League), kde společně s útočníkem Jonathanem Huberdeau vyhrál dvakrát QMJHL a v roce 2011 i Memorial Cup.

"Je skvělé být zase s ním a myslím si, že s ním se tu věci zase hnou dopředu tím správným směrem," řekl v sobotu pro Miami Herald Huberdeau.

"Těším se na to. Je to člověk, který vás vtáhne do hry. Drží vás neustále ve hře a musíte na jeho podněty reagovat. Ví, co je nejlepší pro hráče."

Gallant strávil jako trenér tři sezóny u týmu Columbus Blue Jackets. Statistiku s tímto týmem měl 56-81-4-6 a vynechal play off Stanley Cupu pouze při celé sezóně. Dělal asistenta u týmů Blue Jackets, New York Islanders a Canadiens.

"Jsme zklamaní, když vidíme, že z naší organizace odchází taková individualita jako je Gerard Gallant, ale přejeme mu mnoho úspěchů ve své nové funkci trenéra Floridy Panthers," řekl generální manažer Canadiens Marc Bergevin.