Winnipeg Pavelcovi věří i do další sezony

25. 08. 2014, 14:30 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Winnipeg má před sebou další sezónu, jejíž začátek bude doprovázen spousta otázkami. Mezi největší problémy patří přesilovka a defenziva.

Žádný problém není větší pro fanoušky Jets než výkon brankáře Ondřeje Pavelce. To, jestli se Winnipeg vyhoupne z posledního místa Centrální divize, bude značně záležet právě na českém gólmanovi. Sedmadvacetiletý Pavelec začíná svoji šestou sezónu v řadě jako jednička, ale stále se snaží usadit zhruba někde v středně kvalitní třídě startujících gólmanů.


Vedení puku z vlastní třetiny je pro kanadský tým další problém od té doby, co se přestěhovali z Atlanty. Trenér Paul Maurice se sice snažil napravit některé do očí bijící nedostatky v defenzivě, ale Jets se stejně umístili na dvacátém prvním místě v počtu obdržených gólů (237). Pavelec hrál celkem významnou roli v obranných problémech týmu. Přestože odchytal 57 zápasů (13. nejvyšší počet), tak ve čtyřech utkání byl vystřídán. Celkem si připsal statistiku 22-26-7 a průměr 3,01 gólu na utkání.

Ondrej Pavelec
ONDŘEJ PAVELEC WPG
Brankář
Základní část 2013/14
Statistiky: 22-26-7
GAA: 3.01 | SV: 90.09%
Už sedmou sezónu v řadě chybí Winnipeg (Atlanta) v play off a kritici to dávají za vinu i Pavelcovi. Český gólman byl v létě jeden z kandidátů na vykoupení ze smlouvy, ale Winnipeg mu chtěl nejspíš dokázat důvěru a vyměnil dvojku Montoyu, který se několikrát dral na jeho místo a předváděl i pár dobrých zákroků, do Floridy.

„Ano, Ondřej Pavelec je stále naše jednička do příští sezóny,“ potvrdil médiím po minulé sezóně generální manažer Kevin Cheveldayoff. Jestli to bude platit, tak to se dozvíme až v průběhu sezóny. Nicméně, Pavelec by si měl dávat pozor na kanadského mladíka Michaela Hutchinsona, který se už pomalu, ale jistě tlačí na jeho místo.