Oilers vyhráli svůj první zápas v sezóně

21. 10. 2014, 06:50 » Review - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Pouze jedno utkání se odehrálo dnes v noci. Od půl čtvrté se v něm střetly týmy Edmontonu Oilers a Tampy Bay Lightning. Překvapivě zvítězili domácí Oilers, jimž první vítězství v sezóně zařídil 3 a půl minuty před koncem svoji první brankou v sezóně Ryan Nugent-Hopkins.

EDM EDMONTON - TBL TAMPA BAY 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Překvapujícího výsledku a prvního vítězství sezóny se dočkali fanoušci Edmontonu Oilers, jejichž oblíbený klub porazil Tampu Bay Lightning 3:2 a získává tak první dva body v sezóně. O výhru se zařídil především Taylor Hall, který zaznamenal gól a asistenci a po zásluze byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Skóre zápasu ale otevřel bývalý hráč Rangers nyní ve službách Tampy Brian Boyle. Tři minuty po něm srovnával Justin Schultz a do konce druhé třetiny ještě stihl poslat domácí do vedení proměněným trestným střílením Hall. Ve třetí periodě sice vyrovnal Brett Connolly, ale tři a půl minuty před koncem zápasu rozhodl Ryan Nugent-Hopkins.

Perličky:
* Ryan Nugent-Hopkins dal první branku v sezóně.
* Ryan Callahan (TBL) musel po druhé třetině odstoupit z utkání, důvodem je zranění z horní části těla.
* Taylor Hall se stal pátým hráčem, který proměnil v Rexall Place trestné střílení (ze hry). Připojil se tak k hráčům jako Wayne Gretzky, Craig MacTavish, Doug Weight a Ryan Smyth.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.