Vrbata se dvakrát trefil, Rangers vynulovali Voráčka

20. 11. 2014, 06:40 » Review - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Na zápasy chudší noc nám nabídla pouze dva souboje, ale jak jsme již psali v preview, oba byly atraktivní. Flyers se v prvním zápase nepovedla odplata za minulé play off a prohráli 0:2. Vancouver si prodloužil vítěznou sérii v této sezóně proti Oilers už na čtyři utkání, když vyhrál 5:4. Dvakrát se trefil i Radim Vrbata.

NYR NY RANGERS - PHI PHILADELPHIA 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Atraktivní zápas nám nabídl souboj Rangers a Flyers. Důležitou roli v něm sehrál gólman Jezdců Cam Talbot, který zastoupil Henrika Ludnquista. A vedl si velmi dobře, když za svá záda nepustil ani jednu střelu a vychytal své čtvrté čisté konto v kariéře, ale co je pro něj mnohem důležitější, svoji první výhru v sezóně. Samozřejmě, výhra by se nezrodila bez dobré hry jeho spoluhráčů v útoku. Už po pěti minutách domácí otevřeli skóre. Dobrou práci za brankou odvedli Derrick Brassard a Carl Hagelin, kteří tam proti obráncům udrželi puk. Druhý jmenovaný pak našel obránce Kevina Kleina, který si sjel od modré čáry a nekompromisní střelou překonal Steva Masona. Další branka padla až na konci druhé třetiny, ale stála za to. V přesilové hře nahrál Stepan St. Louisovi, který našel volného Ricka Nashe, jemuž nezbývalo nic jiného, než zakonči krásný ťukes střelou. Philadelphia nebyla v zápase nijak strnulá, ale branku prostě nevstřelila.

Perličky:
* Jakub Voráček poprvé po deseti zápasech nebodoval. Byl to jeho teprve druhý zápas v sezóně bez bodu.
* Rangers přestříeli hosty 34:31.
* Ani jednu ze čtyř přesilovek hosté nevyužili.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.



EDM EDMONTON - VAN VANCOUVER 4:5 (0:1, 3:3, 1:1)

Čtvrtý vzájemný souboj v sezóně podstoupili v Edmontonu domácí hokejisté s hráči Vancouveru Canucks. A ani tentokrát se jim nepodařilo zvítězit. Canucks vstoupili do zápasu mnohem lépe, když v 16. minutě první třetiny ujel v oslabení Jannik Hansen a krásnou střelou do horního lůžku překonal Bena Scrivense v bráně domácích. Druhá třetina nabídla divákovi dohromady šest branek a Oilers se v ní podařilo srovnat stav. Dvoubrankový náskok si ale nejdříve vypracovali hosté, kteří skórovali v přesilové hře, to se po vhazovaní trefil tvrdou střelou Radim Vrbata. Nejprve snížil Pinizzotto, aby poté znovu Vancouver odskočil díky Higginsovi. Olejáři ale zabrali, když postupně vyrovnali skóre Purcell a Gordon. To však nebylo všechno. Tři minuty před koncem druhé části dostali hostující hokejisté znovu k dispozici přesilovku a znovu ji díky Vrbatovi využili. Ve třetí třetině zápasu domácí dokonce vyrovnali, ale osm a půl minut před koncem základní hrací doby rozhodl o čtvrté výhře v sezóně Yannick Weber.

Perličky:
* Andrew Ference dal první branku v sezóně.
* Yannick Weber se trefil poprvé v sezóně.
* Steven Pinizzotto odehrál první utkání v sezóně, připsal si v něm první bod a první branku.

Statistické review zápasu najdete ZDE, sestavy týmů ZDE.