Najde Colorado konečně cestu z krize?

09. 02. 2011, 18:15 » Preview - Autor: David Mekleš

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Colorado se dnes pokusí vyhrát nad Minnesotou a vylepšit si své statistiky, které jsou od Vánoc hodně špatné. Severovýchodní divizi čeká souboj mezi prvním Bostonem a druhým Montrealem, které v tabulce dělí pouhé dva body. San Jose nebo Columbus ve vzájemném zápase přijdou o svoji vítěznou sérii. Dallas z posledních šesti zápasů prohrál pětkrát, takže dnes proti Phoenixu potřebuje konečně zabrat. Také Centrální divize má na programu souboj prvního se druhým.

BOSTON (30-16-7) - MONTREAL (30-19-5)

V letošní sezóně se oba týmy potkají počtvrté a v předchozích třech zápasech se pokaždé z výhry radoval Montreal. Boston již dnes musí svého rivala porazit, aby potěšil své fanoušky. Bruins navíc budou hájit své první místo v Severovýchodní divizi, kde mají dvoubodový náskok právě před Canadiens. Musíme však připomenout, že Boston odehrál o zápas méně než Habs, takže i v případě porážky zůstane na prvním místě. Domácí ve svém posledním zápase nevstřelili gól proti San Jose a nyní měli čtyři dny volno, což by jim mělo pomoci. Montreal také svůj poslední duel prohrál a stejně jako Bostonu mu tím skončila jeho třízápasová vítězná série. Od tohoto zápasu se očekává parádní podívaná a doufejme, že hráči dokáží velká očekávání naplnit. V brance domácích bude Tim Thomas, za hosty bude chytat Carey Price.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

COLUMBUS (26-22-5) - SAN JOSE (29-19-6)

Columbusu i San Jose se v posledních zápasech daří. Blue Jackets neprohráli třikrát v řadě, San Jose dokonce čtyřikrát v řadě. Je tedy jasné, že jeden celek o svou neporazitelnost přijde. Sharks byli nedávno ještě mimo postupové vody, ale nyní jsou na čtvrtém místě v Západní konferenci a ztrácejí jen bod na Dallas, který vede jejich Pacifickou divizi. Fanoušci týmu z Kalifornie můžou být konečně spokojení, ale jejich tým ještě nemá vyhráno, protože na Západě se mění pořadí každý hrací den. Columbus je aktuálně na dvanáctém místě a ztrácí čtyři body na osmé Calgary. Blue Jackets by dnes potřebovali doma zabrat, ale nebudou to mít snadné. Nechme se překvapit, jak tento důležitý souboj skončí. V brance Columbusu bude zřejmě Steve Mason, za hosty by měl nastoupit Antti Niemi.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

DETROIT (32-15-6) - NASHVILLE (28-19-7)

Pozornost fanoušků si zaslouží také derby z Centrální divize mezi Detroitem a Nashvillem. Red Wings v posledním utkání přehráli New York Rangers a ukončili tak dvouzápasové čekání na gól. Právě poslední vzájemný zápas vyhrál Nashville doma 3:0 a tento výsledek budou chtít Red Wings odčinit. Detroit má před Predators sedmibodový náskok na čele Centrální divize a ten bude chtít po dnešku ještě zvýšit. Preds z posledních šesti utkání vyhráli pouze jednou, což je samozřejmě stálo cenné body. Nyní bude Nashville muset opět tvrdě bojovat o holou účast v play off. Nyní jsou Predators na pátém místě v Západní konferenci, ale před devátým Los Angeles mají pouze tříbodový náskok. V brance Detroitu bude stát Jimmy Howard, za Nashville by měl nastoupit Pekka Rinne.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

MINNESOTA (27-20-5) - COLORADO (25-22-6)

Hodně zajímavé utkání se odehraje na ledě Minnesoty, kde se představí Colorado. Avalanche mají od Vánoc velké problémy a pokud brzy nezačnou vyhrávat, tak je možné, že budou v bojích o Stanley Cup chybět. Z posledních 20ti zápasů vyhráli Avs pouze šestkrát, 12krát v normální hrací době prohráli a dvakrát odcházeli poraženi po prodloužení. Těžko říct, co za tímto propadem je. Faktem je, že Colorado nestřílí vůbec branky. Fanoušci doufají, že slabá produktivita měla vrchol v posledních dvou zápasech, kdy jejich tým nedal ani gól. Dnes Colorado musí hrát na krev a doufat, že vyhraje. Peter Forsberg zřejmě hrát ještě nebude, ale jisté to není. Minnesota je naopak v pohodě. Z patnácti posledních utkání vyhrála desetkrát a pětkrát prohrála. Wild jsou na desátém místě v Západní konferenci a na osmé Calgary ztrácejí dva body. V brance domácích se očekává Niklas Bäckström, za Colorado by měl chytat Craig Anderson.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

DALLAS (30-18-5) - PHOENIX (27-19-9)

Dallas z posledních šesti zápasů vyhrál pouze jednou a přišel o svůj náskok na čele Pacifické divize. Stars jsou momentálně pouze bod před San Jose, ale mají aspoň zápas k dobru. Jenže zatímco San Jose je ve formě, tak Dallas je totálně z formy. Ze tří vzájemných duelů v této sezóně tým z Texasu dvakrát Phoenixu podlehl. Coyotes se nyní mohou pochlubit tím, že v posledních dvou zápasech neinkasovali ani gól. Tuto sérii by samozřejmě chtěli dnes prodloužit, ale to není nic jednoduchého, ale určitě to jde. Potřetí vyhrát s nulou na kontě, to by byl skvělý výkon. Určitě si řada z Vás vzpomene na výkon Briana Bouchera ze sezóny 2003/04, kdy právě v dresu Coyotes vychytal pět nul po sobě! Buďme však realisti a tuto možnost třetího čistého konta berme pouze jako pozlátko pro tento zápas. Pro Phoenix budou případně důležité dva body za výhru než další čisté konto. V brance Dallasu bude Kari Lehtonen, za Coyotes Ilya Bryzgalov.

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

CALGARY (27-21-7) - OTTAWA (17-29-8)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

EDMONTON (16-29-8) - CHICAGO (27-22-4)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

VANCOUVER (35-10-9) - ANAHEIM (29-21-4)

Statistické preview zápasu najdete ZDE.

Tip redakce NHLportal.cz: 1