Souboj třetí. Kdo ovládne první utkání na ledě Washingtonu?

04. 05. 2015, 21:10 » Preview - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jediné utkání nabídne dnešní hrací den. Poprvé v sérii mezi Washingtonem a New York Rangers zavítají hokejisté obou týmů do Verizon Center na led Capitals.

WSH WASHINGTON (1-1-0) - NYR NY RANGERS (1-1-0)

Série se do hlavního města USA přesouvá za vyrovnaného stavu 1:1. V prvním zápase uspěli díky brance 1.3 sekund před koncem hokejisté Capitals, ve druhém zápase zvítězili díky skvělému výkony svého brankáře Henrika Lundqvista Rangers.

Rangers, kteří v neděli netrénovali, si v posledním utkání dávali větší pozor na dvě největší hvězdy domácích Alexe Ovechkina a Nicklase Backstroma. Ovechkin však zatím v každém ze zápasu skóroval, švédský centr se zatím tolik neprosazuje, nasbíral jenom jednu asistenci. Washington má v sestavě kromě těchto dvou hráčů několik útočníků schopných zahrozit, jako příklad uveďme třeba Joela Warda nebo Evgenyho Kuznetsova, které zatím Jezdci eliminují, a pokud dnes chtějí uspět, musí v tom pokračovat. V brance hostů nastoupí samozřejmě Henrik Lundqvist.

Washington vyhrál poslední tři domácí zápasy v tomto play off v sérii proti New York Islanders v prvním kole, svého oponenta přestřílel 11:5. Poté, co prohrávali v posledním zápase 0:2 a nakonec prohráli 2:3, Capitals chtějí znovu zvítězit. Domácí se musí zaměřit na začátek utkání, který naposledy nezvládli a po 38 sekundách už inkasovali. Do prvního týmu byl povolán obránce Nate Schmidt, jenž nastoupí v případě, že Tim Gleason (neznámé zranění) nebude schopen nastoupit. Bývalý zadák Caroliny v neděli netrénoval, ale nastoupit by nejspíše měl. Do branky domácího týmu si znovu stoupne Braden Holtby.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.