Kdo postoupí dál? Rangers hostí v sedmém zápase Capitals

13. 05. 2015, 18:30 » Preview - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Poslední utkání druhého kola uvidíme dnes. Od 1:30 SEČ se na ledě Madison Square Garden v New Yorku střetnou domácí Rangers a hostující Capitals, kteří vedli v sérii 3:1, ale nakonec se o vítězi rozhodne v sedmém utkání. Kdo z těchto dvou rivalů z Metropolitní divize zvítězí a střetne se s Tampou Bay ve finále Východní konference?

NYR NY RANGERS (3-3-0) - WSH WASHINGTON (3-2-1)

New York Rangers se v dnešním sedmém zápase pokusí dokončit historický počin a vyrovnat další rekord NHL. Výhoda domácího prostředí bude jakožto nejlepšímu týmu základní části na jejich straně.

Žádný tým v historii NHL nedokázal otočit sérii z 1:3 na 4:3 v sériích hraných maximálně na sedm utkání ve dvou sezónách v řadě. Rangers se to povedlo loňský rok taktéž ve druhém kole proti Pittsburgh Penguins a jedna výhra je od toho dělí v letošních bojích o Stanley Cup.

New York vyhrál šesté utkání ve Verizon Center 4:3, první mečbol Capitals musel odvracet v pátém zápase na domácím ledě, kdy vyhrál 2:1 v prodloužení. Rangers vyhráli pět sedmých utkání v řadě, pouze jedno vítězství jim schází k vyrovnání rekordu NHL, který drží Detroit a Boston. Red Wings vyhráli šest sedmých zápasů v letech 1949 až 1964, Bruins se to samé podařilo v letech 1983 až 1994.

Loňští finalisté mají od čtvrtfinále Východní konference 2012 bilanci 13 výher a 3 proher v utkáních, kdy jim hrozilo vyřazení. Naproti tomu Capitals prohráli 10 z posledních 13 zápasů, ve kterých měli příležitost vyhrát sérii, včetně čtyř utkání v tomto play off.

Oba týmy se už několikrát v sedmých zápasech sériích střetly. V roce 2013 Rangers zdolali Washington 5:0 v sedmém utkání čtvrtfinále Východní konference, o rok dříve vyhráli nad týmem z hlavního města USA 2:1 v semifinále. Capitals naposledy porazili Jezdce v sedmém utkání ve čtvrtfinále v roce 2009, kdy prohrávali v sérii 1:3, ale nakonec dosáhli sedmého zápasu, ve kterém si vybojovali postup.

Domácí klec bude v rozhodujícím souboji hájit samozřejmě Henrik Lundqvist. Hosté nasadí jako vždycky do branky Bradena Holtbyho.

Tip redakce NHLportal.cz: 1

Statistické preview zápasu najdete ZDE.