Chicago, nebo Anaheim? V pátém zápase půjde o velkou výhodu

25. 05. 2015, 20:00 » Preview - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Včera jsme viděli páté utkání na Východě, dnes to bude na Západě. I v tomto případě se může lámat série, protože série se přesouvá zpět do Anaheimu za vyrovnaného stavu 2:2 a vítěz bude mít na dosah finále Stanley Cupu. Budou to domácí Ducks, nebo hostující Blackhawks, kdo zvítězí a ujme se vedení?

ANA ANAHEIM (2-0-2) - CHI CHICAGO (2-2-0)

Dalším utkáním pokračuje finále Západní konference, ve kterém dnes půjde o hodně. V Anaheimu je totiž od 3:00 SEČ na programu páté utkání, jehož vítěz bude mít v následujícím šestém střetnutí velkou možnost postoupit do finále Stanley Cupu. Výhodu domácího prostředí budou mít Ducks, kteří doma hrají velmi ofenzivní hokej, zatímco Blackhawks se v Honda Center zaměřují spíše na obrannou hru.

Chicago má výhodu v tom, že zatím v této sérii i v celém play off ovládá těsné zápasy. V letošních vyřazovacích bojích ovládli vítězové Stanley Cupu z let 2010 a 2013 všechna čtyři střetnutí, která dospěla do prodloužení, ve všech případech navíc nestačila k rozhodnutí jedna nastavovaná třetina. Blackhawks budou pravděpodobně opět aplikovat svoji důkladnou defenzivu a znovu budou spoléhat na brankáře Coreyho Crawforda.

Ducks budou jednak hnát dopředu fanoušci, jednak za nimi bude znovu stát Frederik Andersen. Kačeři předvedli v minulém utkání neuvěřitelnou brankovou smršť během třetí třetiny, kdy v rozmezí 37 sekund vstřelili tři góly a otočili skóre. Hawks ale srovnali a ve druhém prodloužení nakonec rozhodli. Domácí opět potáhne ofenzivní duo Ryan Getzlaf - Corey Perry, na které si bude muset defenziva hostů dávat velký pozor. Trenér Bruce Boudreau médiím řekl, že by se mohli v sestavě objevit Chris Wagner a Tomáš Fleischmann, ale zároveň upozornil, že nechce dělat ukvapená rozhodnutí. V brance nastoupí již avizovaný Andersen.

Tip redakce NHLportal.cz: 2

Statistické preview zápasu najdete ZDE.