Raanta nadšen z možnosti hrát za Rangers

19. 07. 2015, 20:15 » Informace z klubů - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Gólman Antti Raanta byl vyměněn z Chicaga do New York Rangers, kteří přišli o svou dvojku Cama Talbota, který odešel do Edmontonu, kde by měl dostat větší prostor. Krýt Lundqvistovi záda od teď bude šestadvacetiletý Fin.

V sezoně 2012/2013 byl jednoznačně nejlepším hráčem SM Liigy, nejvyšší soutěží ve Finsku. V základní části měl úspěšnost zákroků 94,3% a v play off toto číslo dokonce vyšponoval na 95,4%! Navíc vychytal Ässätu ligový titul a byl odměněn dvěma trofejemi pro nejlepšího hráče (obdoba Hart Trophy a Conn Smithe Trophy v NHL).

Antti Raanta
ANTTI RAANTA NYR
Brankář
Kariérní statistiky
Statistiky: 20-9-5
GAA: 2.41 | SV: 91.19%
Poté dostal brankář Raanta šanci v Národní lize. Všimlo si ho Chicago a v další sezoně startoval na jejich farmě v Rockfordu. Ovšem netrvalo dlouho a rodák z města Rauma oblékl dres s Indiánem na prsou. Dostal 25 zápasů na to, aby předvedl svůj um a, i když pochytal pouze 89,7% střel soupeřů, vychytal třináct výher ku pěti porážkám a dalším čtyřem v prodloužení/nájezdech. V tomto ročníku (2014/2015) bojoval o místo dvojky se Scottem Darlingem a svůj boj prohrál. Přitom nechytal vůbec špatně a jeho čísla se během čtrnácti zápasů vyšplhala téměř na hodnoty z Ässätu. Avšak místo pro něj nezbylo a byl na konci června vyměněn do New York Rangers. Sám Raanta se k výměně vyjádřil kladně: “Bylo to bláznivé období. Pořád mi zvonil telefon (Raantovi také patří vítězství ve Stanley Cupu 2015) a do toho všeho jsem byl vytrejdován. Podle mě byl červenec prvním měsícem, kdy jsem si mohl odpočinout. Nyní je čas se znovu zaměřit na hokej. Jsem nadšený, že jsem součástí New York Rangers. Neumím si představit lepší místo na hraní, než New York.”

Povede se mu do NHL konečně pořádně prorazit?