Kempy jsou za dveřmi, Paille však stále hledá smlouvu

06. 09. 2015, 18:30 » Úhel pohledu - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Obecně se dá letošní léto a s ním spojený trh s volným hráči označit pro veterány za velmi drsný. A pro ty, kteří se chtějí vrátit znovu na dobrou vlnu po špatné sezóně, to platí dvojnásob.

Vzhledem k tomu, že Boston Bruins se na konci loňského ročníku snažili, nakonec neúspěšně, probojovat do play off, rozhodli se na posledních devět utkání posadit na tribunu Daniela Pailleho. To samozřejmě nebyla dobrá vizitka, se kterou by jednatřicetiletý útočník měl hledat nového zaměstnavatele. A to je tak důvodem, proč se stav z 1. července, kdy se trh s volnými hráči otevřel, nijak neliší od dnešního dne, jehož datum se přibližuje startu tréninkových kempů.

Sám Paille cítí, že tak dlouhé sezení na tribuně je velkou součástí důvodu, proč nemá v tuto chvíli kontrakt. Byl to bohužel ne příliš dobrý způsob, jak ukončit působení v Bruins, ale Paille si času stráveného v Bostonu váží a rád na něj vzpomíná, přestože nyní hledá nový domov.

„Cítím se, jako že jsem jiná osoba poté, co jsem si prošel letošním létem. Cítíl jsem, jako že jsem udělal všechno, co jsem loni udělat mohl, ale byly tam některé věci, které jsem neovlivnil. Ale nyní jsem je překonal, posunul jsem se dál a těším se na novou příležitost,“ řekl Paille pro televizní stanici CSN New England.

Daniel Paille
DANIEL PAILLE
Levé křídlo
Základní část 2014/15
GP: 71 | G: 6 | A: 7 | Body: 13
Střely: 66 | +/-: -9
Jeho poslední smlouva byla tříletá s celkovou hodnotou 3.9 miliónů dolarů. Paille pořád doufá, že dostane garantovanou smlouvu, než aby se spokojil pouze se zkušebním kontraktem. Zároveň však nevyloučil odchod do Evropy.

V celkových 570 kariérních utkáních v dresu Bruins a Sabres si Paille připsal 85 branek a 172 bodů. V roce 2011 byl součástí vítězného týmu Bruins, který vyhrál Stanley Cup.