Ani Plekanec, ani Subban. Montrealským kapitánem bude Pacioretty

18. 09. 2015, 16:00 » Novinky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Montreal Canadiens už nejsou bez kapitána. Přestože sami zástupci klubu řekli, že nového kapitána jmenují na konci tréninkového kempu, přichází očekávané oznámení na jeho začátku. 29. kapitánem v klubové historii se však nestávají ani P.K. Subban, ani Tomáš Plekanec, ale útočník Max Pacioretty. Ten tak nahradí čtveřici asistentů kapitána, kteří takto působili minulý ročník.

Šestadvacetiletý Pacioretty přebírá roli po Brianu Giontovi, který nosil céčko na dresu čtyři roky předtím, než loňské léto podepsal smlouvu s Buffalem. Stejně jako Gionta je i Pacioretty Američan, čímž se stává třetím v USA narozeným kapitánem v historii Canadiens (dalším nejmenovaným je obránce Chris Chelios).

To, že Montreal vybral Paciorettyho, se přesto nejeví jako nějaké velké překvapení. V šatně je velmi váženým hráčem. V roce 2012 dokonce vyhrál Masterston Trophy poté, co se zotavil z vážných zranění po hitu slovenského obránce ve službách Bruins Zdena Cháry. V každé z posledních čtyř sezón byl navíc týmovým nejlepším střelcem.

Asistenti kapitána budou opět čtyři, z toho tři neměnní. K Andrei Markovovi, Tomášu Plekancovi a P.K. Subbanovi se přidá nadějný útočník Brendan Gallagher.