Columbus spoléhá na farmáře. Zranění jsou Bobrovsky i McElhinney

04. 01. 2016, 17:00 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Před sezónou byly do Columbusu vkládány velké naděje, ale s týmem, který musel po prvních osmi prohraných utkáních v řadě vyměnit trenéra, to vypadá špatně. Blue Jackets jsou s 33 body na posledním místě jak Východní konference, tak celé ligy. A nyní, zhruba v půlce ročníku, přichází další hřebík do rakve. Columbusu se totiž zranila i dvojka Curtis McElhinney, kterého dnes klub umístil se zraněním kotníku na listinu zraněných hráčů, a vzhledem k tomu, že v neděli byla na stejný seznam zapsána i jednička Sergei Bobrovsky, může to pro klub z Ohia znamenat velký problém.

Columbus byl vlivem těchto zranění povolat do prvního týmu oba své farmářské brankáře z AHL Antona Forsberga a Joonase Korpisala, kterému přišla povolávací zpráva dnes ráno amerického času. První jmenovaný byl přítomen už v utkání proti Washingtonu, když byl rychle povolán, aby nakonec po nastoupení do prodloužení dovedl v nájezdech svůj tým k vítězství. Stal se tak prvním brankářem, který si připsal svoji první výhru v NHL poté, co nastoupil do utkání po základní hrací době.

Forsberg byl jedničkou i na farmě v Lake Erie, když si vzal porci 21 utkání, zatímco Korpisalo 13. S druhým jmenovaným, jedenadvacetiletým Finem, se počítá do budoucnosti více, i když označení budoucí jedničky je přinejlepším předčasné.

Columbus dokázal v posledních dvou utkáních porazit vedoucí kluby celé NHL, když si v poměru 6:3 poradil s Dallasem, aby potom s Forsbergem v brance zdolal na nájezdy Capitals. V úterý nastoupí tým Johna Tortorelly doma proti Minnesotě, aby poté další tři ze čtyř utkání odehrál venku, konkrétně v Carolině, v Brooklynu (proti NY Islanders) a Torontu.