Odejde Phaneuf do Dallasu?

06. 01. 2016, 15:30 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dallas zlepšil oproti loňskému ročníku defenzivu, a byť se v ní stále neřadí mezi nejlepší kluby, nebrání mu špatné defenzivní výkony v rozvíjení těch ofenzivních, na kterých momentálně stojí úspěch a neúspěch týmu. Ve vyřazovacích bojích, do kterých se Stars s největší pravděpodobností probojují, jsou však obranné řady velmi důležité a bez dobrých obránců se šance na úspěch výrazně snižuje. To si uvědomuje i generální manažer texaského klubu Jim Nill, který společně se svým štábem prozkoumává přestupový trh a hledá hráče, kteří by mu mohli tento problém pomoct vyřešit.

Pod platovým stropem zbývá týmu, který s osmibodovým náskokem vládne Západní konferenci, něco okolo 2.2 miliónů dolarů, a pokud by byli Stars schopni získat kvalitní a především levnou posilu do obrany, tak by se měli pod platový strop s případným odchodem některého ze svých hráčů vejít tak akorát. Budou však muset vyměnit minimálně jednoho svého hráče, nejlépe dva. To v případě, kdyby chtěli získat například z Toronta kapitána Leafs Diona Phaneufa, o němž se v souvislosti s těmito dvěma kluby spekuluje.

Hlavní skaut klubu Paul McIntosh sledoval sobotní utkání Leafs proti Blues, které vyhrálo Toronto 4:1, což ještě více přidává spekulacím, že se GM Nill zajímá o některého z hráčů týmu trenéra Mikea Babcocka. V loňském ročníku údajně Stars vyjednávali s Leafs o dostupnosti Phaneufa, ale z rozhovorů nakonec sešlo, když Toronto v poslední den přestupů svého kapitána skoro poslalo do Detroitu, kam nakonec zamířil Marek Židlický.

Podle zámořských zdrojů patří Stars, společně s Los Angeles Kings, kteří však mají výrazně kvalitnější obranu, čemuž odpovídají i statistiky, mezi kluby, které v letošním ročníku vyjádřily o třicetiletého Kanaďana nějaký, byť sebemenší zájem. Výměna však v blízké době nehrozí, ale Dallas musí najít způsob, jak do platového stropu vměstnat Phaneufův sedmimiliónový plat. Toronto by si jeho část zcela jistě muselo ponechat, ale i tak musí z nejlépe střílejícího týmu někdo odejít.

zdroje: thefourthperiod.com