Hříšník dostává druhou šanci. Richards podepsal s Capitals

06. 01. 2016, 23:55 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Přestože Mike Richards je jedním z mála hokejistů, kterým se podařilo v posledních pár sezónách vyhrát dvakrát Stanley Cup, ocitl se před letošním ročníkem bez smlouvy. V posledních ročnících se však jeho výkony začaly rapidně zhoršovat, a když v červnu přišla z kanadsko-amerických hranic zpráva, že zde byl Richards zadržen za držení nepovolených látek, využili Kings příležitosti a jeho kontrakt zrušili. Poté, co se obě strany dohodly v říjnu na oficiálním konci, se však třicetiletému Kanaďanovi naskýtá ještě jedna možnost, jak si zahrát NHL. A to v dresu Washington Capitals.

Ti s ním totiž dnes podepsali roční profesionální kontrakt s platem 1 milión dolarů. Richards se dnes setkal s NHL a liga mu dala ještě jednu příležitost, jak si napravit poškozené renomé. Olympijskému vítězi z Vancouveru se situace výrazně zkomplikovala, když byl 17. června zadržen na hranicích kanadské provincii Manitoby s USA za držení nepovolené látky. Tou byl tzv. oxykodon, což je lék na předpis proti bolesti, který je stejně silný jako heroin a stejně ovlivňuje i nervový systém. Na základě toho se s ním Králové rozhodli ukončit kontrakt, na úplném konci se pak obě strany dohodly v říjnu. Richardse čeká 28. ledna soudní slyšení.

Proč ho Capitals, vedoucí tým NHL, podepsali? Na to se můžete právě teď ptát. Zaprvé: zraněný je Jay Beagle, který kvůli operaci ruky zmešká příštích šest týdnů. Zadruhé: Richards, jenž odehrál v NHL 710 utkání v základní části (179+303) má zkušeností i díky dvěma Stanley Cupům, olympijskému zlatu a dvou juniorským medailím na rozdávání.

Kdyby to navíc nevyšlo, tak se nic neděje, protože jeden milión dolarů je opravdu malá částka a rodák z Ontaria může vždycky jít na tribunu a prostě nehrát. Jeho zkušenosti se však budou Capitals, kterým se v play off moc nedaří, hodit, a protože Washington patří v současné NHL mezi úplnou špičku, má příležitost sáhnout si potřetí na stříbrnou trofej i samotný Richards.