O Drouina se údajně zajímá až sedm týmů

09. 01. 2016, 15:25 » Úhel pohledu - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jonathan Drouin patří pravděpodobně mezi nejprobíranější hráče posledních dnů. Situaci ohledně přestupových spekulací spojených právě s tímto útočníkem, který momentálně hraje na farmě v AHL, rozvířila zpráva, že Drouin a jeho agent požadují už několik měsíců po generálním manažerovi Steveu Yzermanovi výměnu. O všem rozhodně možná tento víkend. Drouinův tým během něj totiž odehraje tři zápasy (jeden už odehrál, Drouin se na výhře 6:4 podílel dvěma góly) a výkony mladého Kanaďana bude sledovat mnoho skautů týmů, které o Drouina projevily zájem.

Mezi ně patří zástupci St. Louis, Montrealu, Rangers, Anaheimu, Calgary, Ottawy nebo Colorada. Yzerman však nepociťuje žádný tlak, že by musel Drouina vyměnit, ale vypadá to, že trejd se nakonec uskuteční, nejpozději nejspíše 29. února, pokud ne dříve.

Podle ligových zdrojů mají velký zájem o Drouina St. Louis Blues, kteří pokukují i po stále nepodepsaném kapitánovi Stevenu Stamkosovi. Kanadský kanonýr však vlastní klauzuli o nevyměnitelnosti, a každou případnou výměnu by tak musel potvrdit svým podpisem. Jestli se Bolts o tuto variantu zajímají, však není zatím známé. My to však za příliš pravděpodobné nepovažujeme, i když v hokeji se může stát všechno.

Podle dostupných informací se k nějaké bezprostřední výměně neschyluje, ale potvrzené to není. Poté, co se však v posledních dnech uskutečnily některé významné výměny, by se mohla vyjednávání značně zrychlit. Celá situace bude každopádně ještě velmi zajímavá a my vás o ní budeme samozřejmě informovat.

zdroje: thefourthperiod.com