O Scottově účasti nebylo nikdy pochyb, říká šéf NHL

20. 01. 2016, 14:30 » Novinky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Od pátku až do včerejšího večera se v NHL diskutovalo o jednom jediném tématu: John Scott a All-Star Game. Známý tvrďas, který až do konce minulého pracovního týdne hrával v letošní sezóně v dresu Arizony, byl totiž vyměněn do Montrealu, údajně proto, aby se nemohl zúčastnit Utkání hvězd, kam ho fanoušci zvolili jako kapitána Pacifické divize, kde působí Coyotes. Protože však jeho novým zaměstnavatelem byli Canadiens, hrající v Atlantické divizi, začaly se objevovat informace, že Scott se jako člen jiné divize (a i konference) nemůže zúčasnit jako hráč (a dokonce kapitán) Pacifické divize. Načež se fanoušci začali bouřit, zakládali petice a všemožně se lize snažili vyjádřit svůj nesouhlas. Včera se dočkali vítězství: Scott se exhibičního víkendu zúčastní.

Tento výše popsaný příběh asi většina z vás zná i bez toho, že jste jej právě dočetli. Nyní však k nové informaci, na níž se zakládá tento článek. K celé kauze se totiž při včerejší oslavě 25. výročí založení klubu San Jose Sharks vyjádřil ligový komisař Gary Bettman. A toto řekl o Scottovi, mimochodem bývalém hráči Sharks.

„Fanoušci o tom hojně mluvili a on se k nám v Nashvillu připojí. Nikdy o tom nebylo pochyb,“ uvedl Bettman. „To, že se ho rozhodli zvolit fanoušci, bylo samozřejmě důležité a my to respektujeme. Zda bude potřeba udělat nějaké změny do budoucnosti, aby hráli opravdu hráči All-Star, je něco, čím se budeme zabývat až po letošním Utkání.“

Právě včera večer středoevropského času vydala NHL oficiální oznámení, že Scottova účast se nemění a že bude dále kapitánem výběru Pacifické divize, kde se potká také se svými bývalými spoluhráči ze San Jose, Joem Pavelskim a Brentem Burnsem. Právě kapitán Sharks Pavelski a obránce Marc-Edouard Vlasic už dříve řekli, že doufají ve Scottovu účast.

Vraťme se ale znovu k Bettmanovi. Jedna z dalších otázek novinářů byla, zda liga musela o Scottově účasti rozhodovat. Nyní odpověď: „Ne. Museli jsme vyhodnotit okolnosti, abychom se ujistili, že nic nechybí. Ale liga nikdy nemusela přes víkend dělat nějaké rozhodnutí. Vím, že se ohledně toho objevovalo hodně spekulací, ale nebyla to pravda,“ odmítl Bettman zprávy, že by NHL dělala nový posudek k případu Scott.

Třiatřicetiletý Kanaďan si ve 285 utkáních v NHL připsal pět branek a šest asistencí. V čem však tkvěl jeho přínos, byly trestné minuty, kterých nasbíral 542. V 11 utkáních v dresu Coyotes zaznamenal jednu asistenci a 25 trestných minut, zatímco v San Jose, kde byl jedním z oblíbenců publika, si v loňském ročníku připsal ve 38 zápasech tři góly a jednu nahrávku, k tomu přidal 87 trestných minut a dvě suspendace.

Rodák z Edmontonu se pak vyjádřil i ke včerejšímu ligovému rozhodnutí: „Se svojí rodinou se těším na zábavu a unikátní zkušenost z All-Star víkendu v Nashvillu. Rozhodnutí fanoušků zvolit mě do All-Star Game jsem nečekal, ale jsem nadšený, že se společně s dalšími kluky zúčastním.“