Nakupování v Nashvillu ještě nekončí. O koho mají Preds zájem?

22. 01. 2016, 18:30 » Spekulace - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Hokejisté Nashvillu dlouhou dobu spoléhali na obrannou strategii. Avšak poté, co před loňskou sezónou odešel z pozice hlavního trenéra defenzivně zaměřený Barry Trotz a na jeho pozici nastoupil Peter Laviolette, se ofenzivní produktivita mírně vylepšila. I tak však tým spoléhá více na defenzivu, které kralují Shea Weber a Roman Josi společně s brankářem Pekkou Rinnem. Pro úspěch ve vyřazovacích bojích to však nestačí, a tak se generální manažer Predátorů David Poille snaží na přestupovém trhu najít další posilu.

Nashville už na začátku ledna přivedl z Columbusu útočníka Ryana Johansena výměnou za talentovaného zadáka Setha Jonese. A Johansen se rozjel parádně. V sedmi utkáních nasbíral parádních devět bodů (3+6) a ihned se zařadil do první formace. Ale Poile ještě s nakupováním neskončil. Podle zámořských informací totiž Nashville hledá střelce do prvních dvou formací.

Jedním z největších přestupových taháků v poslední době je útočník Tampy Bay Jonathan Drouin. Ten se předevčírem rozhodl (zřejmě na pokyn svého agenta) nenastoupit do zápasu za farmářský tým a stále vyžaduje po generálnímu manažerovi Steveu Yzermanovi výměnu. Právě Nashville je jedním z klubů, který má o dvacetiletého Kanaďana zájem.

Podle dostupných zdrojů by mohl Poile nabídnout Yzermanovi zajímavé hráče. Údajně je totiž ve svém hledání docela dost aktivní a je schopen vyměnit dalšího mladého obránce, případně i talentovaného prospekta, ale pouze v případe, že by dostal schopnou útočnou posilu. Kromě Drouina se nabízí i další hráči, mezi nimiž můžeme nalézt i pro české fanoušky zajímavé jméno, a to totiž vancouverského Radima Vrbatu.

Mezi další hokejisty, kteří by mohli Predators, momentálně se nacházející na devátém místě Západní konference s pouhou jednobodovou ztrátou právě na osmý Vancouveru, posílit, patří například veterán ve službách San Jose Patrick Marleau nebo mladík Edmontonu Ryan Nugent-Hopkins.

zdroje: thefourthperiod.com