Kdy se Boedker dočká nové smlouvy?

23. 01. 2016, 16:35 » Úhel pohledu - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Arizona patří mezi jeden z nejpřekvapivějších týmů letošního ročníku. S 49 body ve 46 utkáních se Kojoti řadí na 10. příčku Západní konference s pouhou dvoubodovou ztrátou na sedmé Sharks a osmé Canucks. Zatímco proti Sharks mají jedno odehrané utkání navíc, tak proti Vancouveru mají dva zápasy k dobru. Pokud se jejich výkon nějak rapidně nezhorší, můžeme očekávat, že se mladý tým bude o play off prát až do posledních týdnů. Jedním z nejdůležitějších hráčů v sestavě je bezpochyby dánský útočník Mikkel Boedker. Tomu ale v létě končí smlouva.

Podle dostupných zámořských informací už vyjednávání mezi generálním manažerem Donem Maloneym a Boedkerem o prodloužení začala, hovoří se o víceletém kontraktu. Zprávu přinesl známý zámořský novinář Elliotte Friedman. Maloney mu řekl, že "se snaží najít něco, co bude vyhovovat oběma stranám."

Šestadvacetiletý Boedker je s 33 body ve 46 zápasech společně s Oliverem Ekmanem-Larssonem nejproduktivnější hráč Coyotes. S 12 góly je na třetím místě, a jelikož to vypadá, že letos ho žádná zranění nepotkají (snad jsme to touto větou nezakřikli), útočí Boedker na svoje kariérní maximum ze sezóny 2013/14 (19 gólů). Pokud bude i nadále sbírat body stejným tempem, stanoví si i nové maximum v počtu bodů (i zde je jeho kariérní maximum z předloňské sezóny - 51 bodů).

Tato fakta hovoří všechna v Boedkerův prospěch. Doteď bral díky své dvouleté smlouvě průměrně 2.55 miliónů dolarů, ale s největší pravděpodobností bude jeho příští smlouva štědřejší. Pokud by se však Boedker s Arizonou nedomluvil, existuje tu šance, že ho Maloney do 29. února, tedy do uzávěrky přestupů, vymění. Zde se nabízí hned dva aktivní zájemci: Montreal a NY Islanders. Pro rodáka z Brondby by to bylo poprvé v NHL stěhování z Glendale.

zdroje: thefourthperiod.com