Nejdřív nechtěl, nakonec však svolil. Jágr se zúčastní Utkání hvězd

24. 01. 2016, 11:35 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Včera večer přinesla zámořská média informace, že Jaromír Jágr se nechce zúčastnit Utkání hvězd, které se koná už příští víkend v Nashvillu. Navázal tak na svoje prosincové prosby, aby ho fanoušci nevolili, že už je příliš starý a tempo nového formátu 3 na 3 by nestíhal. Jenže fanoušci ho zvolili jako jednoho z kapitánů. Avšak vypadá to, že po včerejším vítězství 5:2 nad Tampou se třiačtyřicetiletému útočníkovi přece jenom zvedla nálada a v pozápasových rozhovorech potvrdil, že se exhibičního víkendu zúčastní.

Včera údajně řekl, že se nechce zápasu zúčastnit, protože zbývá třicet důležitých zápasů a musí být připraven. Tímto výrokem zcela jistě zarmoutil velkou část fanoušků, která si ho ještě jednou přála vidět mezi největšími hvězdami ligy. V tu chvíli se tak objevovala varianta, že Jágr nenastoupí do All-Star Game kvůli "zranění", za což by velmi pravděpodobně dostal suspendaci od NHL, o čemž se mohli již v minulosti přesvědčit mnozí hokejisté.

V roce 2009 odmítli nastoupit do Utkání hvězd hráči Red Wings Nicklas Lidstrom a Pavel Datsyuk. Liga je za tento krok suspendovala na jeden zápas. To Sidney Crosby, který rovněž nehrál, ale na místě pořádání byl, nedostal žádný trest. To však neplatilo v loňském ročníku, kdy za neúčast v Columbusu chyběl v jednom zápase.

Jágr však ničemu z toho nemusí čelit. Po duelu s Tampou totiž novinářům řekl, že se sice Utkání hvězd zúčastní, ale zároveň si přeje, aby to nebylo tak časově náročné. Raději by se totiž připravoval s dalšími svými spoluhráči doma na Floridě. Na druhou stranu je potřeba říci, že rodák z Kladna absolvuje ve svém věku těžkou zkoušku. Zatím nastoupil do 45 z 48 utkání svého týmu (15+18) a trenér Gerard Gallant je schopen ho poslat na led i na téměř 20 minut (třikrát i přes).

.@68Jagr said he will travel to Nashville for All Star weekend but says he wishes it wasn't so time consuming. Would rather be skating here.

— George Richards (@GeorgeRichards) 24. Leden 2016