Shawn Horcoff suspendován na dvacet zápasů

26. 01. 2016, 21:35 » Informace z klubů - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
V probíhající sezóně Anaheim k překvapení mnohých zrovna dvakrát nezáří. Teď se navíc bude muset kalifornský celek v následujících dvaceti utkáních obejít bez univerzálního útočníka Shawna Horcoffa, který byl vedením ligy suspendován za užití zakázaných látek. Generální manažer Ducks Bob Murray se k celé situaci vyjádřil opatrně.

„Dnes jsme byli obeznámeni se situací ohledně Shawna Horcoffa. Organizace Anaheimu Ducks plně podporuje činy NHL a hráčské asociace. I nadále budeme samozřejmě podporovat také Shawna během celé kauzy, jako hráče i jako člověka. Více se k situaci vyjadřovat nebudeme.“

Spekuluje se, že rodák z Trailu v Britské Kolumbii použil látky zlepšující výkon. Ten má pro celou kauzu trochu jiné vyjádření než většina veřejnosti poukazující na doping. „Během zranění jsem vyzkoušel trochu jinou léčbu, věřil jsem, že může urychlit mé zotavení. Nebyl jsem si vědom, že je tato léčba proti pravidlům NHL, neznalost však neomlouvá, měl jsem tuto léčbu zkonzultovat s vedením ligy. Přijímám plnou zodpovědnost za mé činy a mrzí mě to,“ nasypal si Horcoff popel na hlavu.

„Během celé své kariéry jsem se cítil poctěn, že můžu hrát hokej na takto vysoké úrovni. Lituji dopadu, který může tato situace mít na celý tým a fanoušky. Těším se na den, až se vrátím a pomůžu mančaftu v boji o play off,“ dodal potrestaný Horcoff.

Ducks Shawn Horcoff suspended 20 games for PEDs. More: https://t.co/O2hLFe1Ewr pic.twitter.com/WHqEZR0YXK

— TSN (@TSN_Sports) 26. Leden 2016



Ve 45 odehraných zápasech nasbíral sedmatřicetiletý veterán 10 bodů za 6 gólů a 4 asistence. Na ledě trávil přibližně 14 minut, ale ve statistikách +/- se držel kolem nuly, což ho v kádru Anaheimu řadilo k těm „úspěšnějším“ hráčům.

Aby toho nebylo málo, v průběhu suspendace nebude Kanaďan pobírat mzdu, přijde tedy také o více než 357 000 dolarů.

Autor: Jan Laluch

zdroje: ducks.nhl.com