Hvězdy se omlouvají. Ovečkin a Toews se nezúčastní All-Star Game

28. 01. 2016, 20:30 » Novinky - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Utkání hvězd bude v letošní sezóně poprvé v novém formátu 3 na 3, a jelikož se místo tradičního jednoho zápasu odehrají hned utkání tři, mnoho fanoušků, kteří se třeba v předchozích ročnících nedívali, letos tu televizi zapne. Ovšem ty, jejichž oči chtěly sledovat zejména kapitány Washingtonu Alexandra Ovečkina a Chicaga Jonathana Toewse, dnešní zprávy příliš nepotěší. Oba dva zmínění hráči totiž oznámili, že se exhibičního víkendu nezúčastní. Kvůli zraněním.

Ovečkin do Nashvillu nepojede kvůli zranění v dolní části těla, jak po prohře s Philadelphií 3:4 uvedli sami Capitals. Zároveň dodali, že kapitán Washingtonu stráví přestávku se svými spoluhráči. „Toto těžké rozhodnutí jsme udělali poté, co jsme zvážili, co je podle nás nejlepší pro Alexe i pro naši organizaci. Alex je pro náš tým a pro ligu fantastickým velvyslancem, ale věříme, že je lepší, když tuto přestávku využije k léčení, aby byl během sezóny zcela zdravý,“ nechal se v prohlášení slyšet generální manažer Brian MacLellan.

Washington uvedl, že zranění je krátkodobého charakteru. Kvůli absenci v exhibičním zápase bude Ovečkin chybět v prvním zápase po přestávce proti Floridě. Přitom proti Flyers odehrál skoro 20 minut, a přestože nebodoval, šestkrát vystřelil na branku a rozdal také pět hitů. V letošních 46 utkáních nasbíral 42 bodů za 28 branek a 14 asistencí. Na pozici kapitána ho nahradí newyorský John Tavares, zatímco kvůli jeho absenci se do Nashvillu podívá jeho spoluhráč Evgeny Kuznetsov.

Dvojice Kane-Toews se fanoušci nedočkají

Doma v Chicagu zůstane i kapitán Blackhawks Jonathan Toews, a fanoušci tak neuvidí očekávanou chicagskou dvojičku Toews- Kane. Kanadský centr odehrál v posledním zápase proti Carolině (0:5) něco přes 10 minut a do třetí třetiny nenastoupil kvůli nemoci vůbec. I on bude muset sledovat jenom z tribuny první utkání po All-Star Game proti Coloradu. V sestavě Centrální divize ho nahradí nashvillský James Neal.

„Stáhli jsme ho z třetí třetiny kvůli zranění a i dnes se u něj projevovaly příznaky. Nyní je tak pro něj odpočinek během přestávky ta nejdůležitější věc pro to, aby se řádně zotavil a byl plně zdravý pro zbytek základní části,“ uvedl v prohlášení týmový lékař Michael Terry.

Po těchto dvou prohlášeních se začalo spekulovat, zda za těmito omluvenkami nestojí celá kauza ohledně Johna Scotta, kterého fanoušci překvapivě zvolili jako jednoho z kapitánů. Podle některých zámořských novinářů se ze zápasu stala spíše taková fraška, a hvězdy v čele s Ovečkinem a Toewsem v utkání nevidí takovou prestiž, aby v něm hráli i se zraněním. Jaký na to máte názor vy? Diskutovat můžete na našem Facebooku anebo v diskuzi pod článkem.