Do konce sezony poznáme nové sídlo Arizony!

29. 01. 2016, 20:15 » Informace z klubů - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Světlo na konci tunelu? Zámořská internetová média informují o skutečnosti, že se ve velmi brzké době můžeme dočkat rozluštění tajenky ohledně stěhování Arizona Coyotes z Gila River Areny. Z konkrétního hlediska je o tom přesvědčen sám spolumajitel "Kojotů" Anthony LeBlanc.

Jak víme, nájemní smlouva mezi organizací Desert Dogs a stadionem v Glendale skončí po sezoně 2016/2017. Původní patnáctiletou dohodu totiž zastupitelé Glendale minulé léto během hlasování stornovali. Klub se pak s městem domluvil "alespoň" na závazku dvouletém.

Zrušení předchozí smlouvy na 15 let na každý pád vyostřilo vztahy mezi Yotes a Glendale. Situace nakonec dospěla až do fáze, že se spolumajitel, prezident a generální ředitel "Pouštních psů" Anthony LeBlanc rozhodl začít zkoumat možnosti s cílem najít nejoptimálnější variantu, kde by Coyotes mohli působit. Ale - ne v Glendale. Ale - pořád v Arizoně. Přestěhování do jiného státu nebylo nikdy ve hře.

Čtěte také od autora:
Josef Hlaváč (coyotes.cz):
Milník pro Doana: Je TOP snajprem Coyotes!
Přesun Coyotes: Phoenix, Tempe nebo Scottsdale?
Hanzal: Cíle? Zůstat zdráv a play off!
Nabuzený Boedker je fit, maká bez úlev!
Michálek? Obětavost, vůle a preciznost!
Hanzal prožil peklo: Záda i nohu měl KO!
"Jsem velmi pozitivní. Pokud k definitivnímu východisku nedospějeme za měsíc nebo za dva, určitě se tak stane do konce této základní části NHL," řekl LeBlanc pro rozhlasovou stanici Arizona Sports 98.7 FM v Doug & Wolf Show. "Jednáme. Diskuze jsou posledních pár týdnů poměrně vážné, seriózní. Prvořadé pro nás je, abychom našli takového partnera respektive instituci, která je úzce spjatá s místní komunitou. Všechny schůzky, jež máme za sebou - s městem Phoenix, Tempe či Arizona State University - byly velmi otevřené."

A jak LeBlanc okomentoval neustálé spekulace na téma transferu Desert Dogs zcela mimo jihozápadní teritorium Spojených států? "Budoucnost Coyotes je ve státě Arizona neuvěřitelně silná. Fakt bych rád ty bláznivé zvěsti o tom, že chceme klub přestěhovat daleko odsud, nějak zastavil. Už z nich pomalu šílím."

Mimochodem - zástupci Glendale v současné době hledají nového zájemce, který bude po odstěhování "Kojotů" halu Gila River Arena spravovat. Ve hře jsou firmy AEG, Comcast Spectator nebo SMG.

Autor: Josef Hlaváč, ve spolupráci s coyotes.cz