Východ dominoval v dovednostních soutěžích ASG

31. 01. 2016, 12:05 » Review - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Východní konference složená z hráčů Metropolitní a Atlantické divize jasně dominovala každoročním dovednostním soutěžím All-Star Game, když rozhodla v poslední, nájezdové, části. Dostala tak možnost výběru pořadí dnešních utkání. Kapitáni Jaromír Jágr a John Tavares zvolili, že budou začínat.

Východ vyhrál čtyři ze šesti kategorií (nejrychlejší bruslař - Dylan Larkin, soutěž o nejpovedenější nájezd - P.K. Subban, střelba do terčů na čas - John Tavares a nájezdy), zatímco Západ dokázal zvítězit v technické soutěži týmů a díky Shea Weberovi také v soutěži o nejtvrdší střelu (108.1 mil/hodinu).

Rozhodující částí však byly bezpochyby nájezdy, v nichž se zaskvěli brankáři Východu Roberto Luongo, Braden Holtby a Cory Schneider, kteří dohromady zastavili 26 z 28 střel západních hráčů, střelci Východu pak dokázali uhrát 17 bodů. Nájezdy se mohly jet buď s klasickým hracím pukem (jeden bod), na výběr však byl i speciální Discover puk s hodnotou dvou bodů. O vítězi se rozhodlo ve druhém kole (ze tří po dvou minutách, v každém byl jeden gólman a šest hráčů), kdy anaheimský John Gibson nezastavil šest puků. V prvním kole viděli fanoušci pouze jeden úspěšný nájezd, postaral se o něj pittsburghský Evgeni Malkin.

Nice moves, John!#NHLAllStar pic.twitter.com/9cA18LjLs9

— NHL on NBC (@NHLonNBCSports) January 31, 2016



Mezi nejzajímavější momenty patří nový rekord All-Star Game, který stanovil časem 13.172 sekund nejrychleji zajetý okruh detroitský Dylan Larkin, a překonal tak Mikea Gartnera. Fanoušky (nejen) ve střední Evropě zaujal kousek montrealského P.K. Subbana, jenž si na sebe vzal dres Jaromíra Jágra a s parukou připomněl třiačtyřicetiletému Čechovi jeho staré časy. Domácí fanoušci se pak mohli těšit ze svého kapitána Webera a jeho výhru v soutěži o nejtvrdší střelu. Pobavil i nájezd hráčů Brenta Burnse a Joea Pavelskiho, respektive jejich dětí.

Talk about a GREAT father-son moment!#NHLAllStar@SanJoseSharks @Burnzie88 pic.twitter.com/phrou0DFpN

— NHL on NBC (@NHLonNBCSports) January 31, 2016



"Byly to jedny z nejlepších dovednostních soutěží, kterých jsem se účastnil. Snažili jsme se udělat show pro fanoušky. Myslím, že kluci se fakt ukázali, byli kreativní a pobavili fanoušky," nechal se slyšet pětinásobný účastník ASG, floridský Luongo.

"Byla to sranda. Nevěděl jsem, že to udělá. P.K. - můj mladší bratr," okomentoval fotku s "P.K. Jágrem" sám český útočník na svém twitterovém účtu.

"Jsem si jistý, že se zítra sejdeme s kluky a trenéry a pokusíme se vymyslet nějakou strategii. Pokusíme se vyhrát," slibuje Weber, hráč Centrální divize.

Víkend ve znamení All-Star Game zakončí dnes celkem tři zápasy. První duel mezi Metropolitní a Atlantickou divizí se odehraje od 23:00 SEČ, o hodinu později začne utkání mezi Pacifickou a Centrální a vítězové těchto zápasů se od 1:00 střetnou mezi sebou o milión dolarů. Každé utkání bude trvat 20 minut a bude se hrát ve formátu 3 na 3.

That flow though.#NHLAllStar pic.twitter.com/l0f20UzqOx

— NHL on NBC (@NHLonNBCSports) January 31, 2016



VýchodZápad
Nejrychlejší bruslař51
Nejoriginálnější nájezd10
Střelba na čas32
Soutěž týmů12
Nejtvrdší střela23
Nájezdy174
Konečné skóre2912