Jsme si kvit, tvrdí po odplatě za potupnou prohru kouč Quenneville

07. 02. 2016, 19:30 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Pokud jste fanoušek Stars, tak jste včerejší utkání proti Chicagu nesledovali s úsměvem na tváři, zatímco v opačném případě museli fanoušci Blackhawks úplně hýřit úsměvem a výsledek 5:1 pro hosty se jim nemohl nelíbit. Částečně se navíc Chicagu povedlo oplatit prosincovou porážku 0:4.

Díky jasnému vítězství si navíc Chicago upevnilo právě před Dallasem vedení v Centrální divizi na pět bodů, i když je nutno říci, že texaský klub má tři zápasy k dobru. Rozhodla především první třetina, ve které už po 34 sekundách otevřel skóre Brent Seabrook a 59 sekund před první sirénou zvyšoval ve vlastním oslabení na 3:1 Marián Hossa.

Zkázu domácích pak ve druhé třetině dokončili Artem Anisimov a Patrick Kane. Dallasu, který neoplývá žádnou skvělou defenzivou, se absolutně nepodařilo uhlídat druhou útočnou formaci hostů, která se postarala o čtyři z pěti branek.

Z branky domácích byl navíc už po první třetině odvolán Antti Niemi, ovšem Kari Lehtonen také příliš nezazářil. To se však nedá říci o Corey Crawfordovi, který bývá v NHL dost podceňován, ale proti Stars podal skvělý výkon, když zlikvidoval 25 pokusů domácích. V superlativech o něm mluvili i jeho spoluhráči: „Jo, byla to pro nás důležitá výhra. Corey byl neuvěřitelný, jako vždycky,“ prohlásil například obránce Niklas Hjalmarsson, autor dvou asistencí.

Tato výhra je jak fanoušky, tak některými médií označována za tzv. statement, tedy za takovou, co jasně vyjadřuje převahu Chicaga. Věří v to i kouč Joel Quenneville? No, asi ne, když se ptáme, že? „No, minule nás tady obratně porazili. Takže jsme si kvit,“ prohlásil "Kouč Q".