Jágr opět přepisuje tabulky, je teď třetím nejlepším střelcem

21. 02. 2016, 09:15 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Před dnešním nočním zápase s Winnipegem se nejen v zámořských médiích probírala možnost, že Jaromír Jágr by mohl v utkání třeba skórovat, a vyrovnat tak Bretta Hulla na třetím místě v tabulce historických střelců. Čtyřiačtyřicetiletý útočník ale podal ještě lepší výkon, do sítě Jets poslal dokonce góly hned dva, a stal se tak třetím nejlepším střelcem v historii NHL!

Jágr se dvěma góly výrazně podílel na vítězství 3:1 nad Winnipegem, když pět minut po začátku druhé třetiny vyrovnával stav zápasu, aby šest minut před koncem základní hrací doby pojišťoval výhru Panthers. Jeho druhý a tím pádem i rekordní gól sice nepatřil mezi ty nejhezčí, co ve své kariéře 68 dala, ale o to byl důležitější. Na obou gólech se asistencí podílel finský útočník Jussi Jokinen.

Zároveň dosáhl tahoun Floridy své 19. sezóny s minimálně 20 přesnými zásahy a na dorovnání Gordieho Howea v historické produktivitě mu zbývá pět bodů. Pokud bude česká legenda hrát i v příští sezóně, a pokud ji bude mít minimálně stejně dobrou, v což všichni věříme, tak není nereálná ani druhá příčka v tabulce střelců (momentálně ji s 801 góly drží Howe).



Tohle řekl po zápase sám Jágr, který po utkání oblékl pověstnou mikinu, na které trčí ve vesmíru (space) hlava amerického herce Kevina Spaceyho, který také fandí právě Panthers: "Abych k vám byl upřímný, tak jsem o tom snad ani nepřemýšlel. Necítím, že bych v posledních zápasech hrál nějak fakt dobře, takže jsem se chtěl ujistit, že dneska jsem hrál o trochu lépe. Jsem rád, že jsem týmu pomohl vyhrát.

Když jsem dostal k 44. narozeninám dort, tak jsem si měl něco přát. Řekl jsem: 'Přeju si, abych se stal střelcem.' Zatím to funguje, takže možná vyrovnám Gordieho a možná taky Waynea Gretzkyho, co víte?

Samozřejmě miluju tuhle hru. Není žádný důvod ji opouštět. Miluju ji. Jsou milióny lidí, které by chtěly být na mém místě. Pokud budu schopen hrát v NHL, proč v tom nepokračovat?"


THERE IT IS. 742. #FlaPanthers 3, #NHLJets 1. pic.twitter.com/qVAqxjdnEd

Florida Panthers (@FlaPanthers) 21. Únor 2016