Daňo už trénuje s Jets, doufá ve větší šanci než v Chicagu

26. 02. 2016, 20:50 » Slováci v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Marko Daňo je zpátky v NHL. Mladý slovenský útočník, který přišel do Chicaga v létě v rámci výměny Artema Anisimova a Brandona Saada, včera opět změnil zaměstnavatele, když odešel do Winnipegu mimo jiné také za Andrewa Ladda. Zatímco v Blackhawks tolik prostoru nedostával, tak Jets k němu budou štědřejší, což značí už jenom krok, že ho dnes povolali z farmy do prvního týmu.

Odchovanec Dukly Trenčín stihl odehrát v NHL 48 utkání - 35 v dresu Columbusu, který ho v roce 2013 z celkové 23. pozice draftoval, a 13 v Chicagu. V těchto zápasech si jednadvacetiletý mladík připsal 23 bodů, ve kterých devětkrát skóroval a do statistik přidal také 14 asistencí. Většinu letošního ročníku strávil na farmě Chicaga, Rockfordu, v AHL, kde ve 34 duelech zapsal čtyři góly a devatenáct nahrávek.

Generální manažer Tryskáčů Kevin Cheveldayoff nazval Daňo “mladým hráčem, který pasuje do našich plánů“. „Je nadšený, že může být součástí naší organizace a že má šanci si zahrát. Samozřejmě, Chicago má v organizaci velkou konkurenci,“ dodal Cheveldayoff.

Marko Daňo už se stihl připojit k týmu na dnešní trénink v Pittsburghu, zítra by pak měl nastoupit i do utkání. Winnipeg přece jenom není tak silný jako Chicago, a tak by snad slovenský talent měl dostat větší prostor, aby konečně rozvíjel svoje hokejové schopnosti na té nejvyšší úrovni. V týmu se setká i s českým brankářem Ondřejem Pavelcem, který by mu měl pomoci se v kanadském městě aklimatizovat podobně, jak tomu činil v Chicagu Marián Hossa.

.@Marko_Dano is on the ice for practice in Pittsburgh! pic.twitter.com/uead0t5pqQ

Winnipeg Jets (@NHLJets) February 26, 2016