Konferenční výměna obránců: Ehrhoff do Chicaga, Scuderi v LA

26. 02. 2016, 23:26 » Přestupy - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Chceme vyhrát Stanley Cup, a musíme proto posílit. S takovým heslem šli do posledních dnů před letošní uzávěrkou přestupů zástupci Chicaga a jejich cíl se jim zatím daří splňovat. Včera získali z Winnipegu Andrewa Ladda, dnes zabrousili na nákup u jiného konferenčního soupeře, Los Angeles. Právě odtud totiž získali obránce Christiana Ehrhoffa, Kings získají na oplátku starého známého, veterána Roba Scuderiho.

Generální manažer Stan Bowman umí sestavit vítězný tým a po loňské výhře míří letos na stejnou, nejvyšší, metu. Angažování Ladda by mělo přinést další útočnou sílu, zatímco Ehrhoff je dalším zkušeným zadákem, který posílí už tak docela silnou defenzivu Blackhawks. Pro německého zadáka je to už třetí tým za poslední tři sezóny, po Buffalu, kde působil v letech 2011 až 2014, a Pittsburghu (2014/15) podepsal v srpnu jako volný hráč smlouvu s Los Angeles.

Králové však očividně pro něj nebyli nejlepší štací, když v jejich dresu odehrál 40 zápasů se ziskem 10 bodů (2+9) a zároveň deseti minusových bodů do tabulky pravdy. Na pět zápasů se také objevil na farmě v AHL, kde si v pěti zápasech připsal tři asistence. Ani Scuderi, který přišel do Chicaga v lednu v rámci výměny Trevora Daleyho, nebude svoje krátké působení ve Windy City považovat za nejúspěšnější. V 15 utkáních nebodoval ani jednou, s nulou na kontě skončil i na farmě v Rockfordu (tři utkání).

The #LAKings have acquired defenseman Rob Scuderi from the Chicago Blackhawks.
> https://t.co/pBhVMJzNja pic.twitter.com/Q0IvJdqkZn

LA Kings (@LAKings) February 26, 2016



Scuderi se vrací do známého prostředí, ve kterém působil v letech 2009 až 2013 a kde v roce 2012 přispěl k zisku Stanley Cupu. Celkem má sedmatřicetiletý Američan v NHL odehráno v základní části 762 zápasů, ve kterých nasbíral 104 bodů (8+96) a 196 trestných minut. Třiatřicetiletý Ehrhoff nastoupil v nejlepší lize světa do 781 zápasů, ve kterých v dresu Sharks, Canucks, Sabres, Penguins a Kings zaznamenal 337 bodů (74+263) a 515 trestných minut.

Pokud jde o ryzou praktičnost celé výměny, tak pro oba týmy jde o posily pro nadcházející vyřazovací boje. Jak Bowman, tak GM Kings Dean Lombardi si kladou ty nejvyšší cíle a cokoli jiného než Stanley Cup bude zklamáním. Scuderi bude ve známém týmu, který stále vede Darryl Sutter, jako doma a bude moci plnit podobnou roli, jakou má v Chicagu Michal Rozsíval: bude pomáhat mladým obráncům (Brayden McNabb, Jamie McBain) a případně je i zaskočí. U Ehrhoffa to bude velmi podobné, i když on se asi více dostane do hry.

AKTUALIZACE: Chicago si ponechá 50 % své části Scuderiho platu (Penguins si předtím ponechali 33 %), což znamená, že Los Angeles Scuderimu vyplatí 1.125 miliónů dolarů (půlku z 2.25 miliónu, což je 67 % ze Scuderiho platu, který činí dohromady za příští/tuto sezónu 3.375 miliónů). Kings si pak ponechají 15 % Ehrhoffova platu, což znamená, že Chicago vyplatí Ehrhoffovi 1.275 miliónů dolarů (85 % z ročního platu, který za tuto sezónu činí 1.5 miliónu).


HRÁČ/KOMPENZACETÝMTÝMHRÁČ/KOMPENZACE
Christian Ehrhoff
CHRISTIAN EHRHOFF LAK
Obránce
Základní část 2015/16
GP: 40 | G: 2 | A: 8 | Body: 10
Střely: 61 | +/-: -10

LAKVýměnaCHI
Rob Scuderi
ROB SCUDERI CHI
Obránce
Základní část 2015/16
GP: 42 | G: 0 | A: 4 | Body: 4
Střely: 23 | +/-: -2