Boedker vyměněn do Colorada, Arizona získává mimo jiné Tanguaye

29. 02. 2016, 21:50 » Přestupy - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dlouho se v posledním dni před letošní uzávěrkou přestupů nic nedělo. Přestupové mlčení zastavil až výměna mezi Arizonou a Coloradem, ve které se objevil jeden z nejsledovanějších hráčů letošní Trade Deadline, Mikkel Boedker. Ten přichází do Avalanche výměnou za veterána Alexe Tanguaye a dvou prospektů, obránce Kylea Wooda a útočníka Connera Bleackleyho.

Dánský útočník, kterému vyprší v létě smlouva, a stane se tak nechráněným volným hráčem, nasbíral v letošních 26 utkáních 39 bodů (13+26), v účasti na ledě je však v celém týmu s hodnotou -28 nejhorší. Do Colorada tak přichází další útočník, díky čemuž Avs získávají při svém boji o play off (momentálně jsou osmí s dvoubodovým náskokem na Minnesotu) další posilu do svých útočných řad. Zároveň se jim povedlo nahradit Tangauaye rychlejším hráčem. Protože Colorado není favoritem na Stanley Cup, tak se očekává, že Boedker by v Denveru mohl zůstat i po sezóně.

Coyotes se na druhou stranu zbavili končícího se kontraktu a kromě zkušeného šestatřicetiletého útočníka v podobě Tanguaye (jemuž však také končí v létě smlouva), který může pomoci v rozvoji mladíků Maxe Domiho a Anthonyho Duclaira, získali dva prospekty, z nich dvacetiletého centra Bleackleyho, který je v juniorské WHL opravdu produktivním hráčem, si Colorado zvolilo v prvním kole draftu 2014 z celkového 23. místa. Devatenáctiletý zadák Wood, 84. volba na témže draftu jako Bleackley, je na to, že je obránce, také v jiné juniorské soutěži, OHL, docela produktivní. Ani jeden z nich však nemá podepsanou smlouvu, Arizona na ně získala pouze práva.


HRÁČ/KOMPENZACETÝMTÝMHRÁČ/KOMPENZACE
Mikkel Boedker
MIKKEL BOEDKER ARI
Levé křídlo
Základní část 2015/16
GP: 62 | G: 13 | A: 26 | Body: 39
Střely: 144 | +/-: -28

ARIVýměnaCOL
Alex Tanguay
ALEX TANGUAY COL
Levé křídlo
Základní část 2015/16
GP: 52 | G: 4 | A: 18 | Body: 22
Střely: 49 | +/-: 3

+ Kyle Wood
+ Conner Bleackley