McDavid podruhé jmenován nováčkem měsíce

02. 03. 2016, 22:20 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Connor McDavid sice musel v letošní sezóně vynechat 37 zápasů, ale po svém návratu 2. února vstoupil do ligy skvěle a ihned získal ocenění nejlepšího nováčka za měsíc únor. To si vysloužil za 17 bodů (5+12) ve 14 únorových zápasech. Předčil tak své největší protivníky, obránce Philadelphie Shaynea Gostisbeherea (4+9, 15 GP), chicagského Artemiho Panarina (5+6, 9 GP) a columbuského brankáře Joonase Korpisala (7-3-2, 2.46 GAA, 92.2 %).

Kanadský talent zaznamenal minimálně jeden bod v deseti ze svých čtrnácti utkání, a to včetně svého fenomenálního návratu do sestavy Oilers, když si v utkání proti Columbusu připsal gól a dvě asistence. O devět dní později, v kanadském derby proti Torontu, pak pomohl k výhře dvěma brankami a třemi asistencemi, díky čemuž si stanovil nové kariérní maximum. Zároveň se ve věku 19 let a 29 dní stal devátým nejmladším hráčem v historii NHL, který si připsal pětibodové utkání, a teprve třetím nováčkem v klubové historii, jemuž se to povedlo (dalšími byli Dave Lumley a Ryan Nugent-Hopkins.

První celková volba na posledním draftu je v celé lize nejlepší mezi nováčky co se týče bodového průměru na zápas (1.1), když si ve 29 utkáních připsal solidních 31 bodů, z toho už dva v březnu, když včera sestřelil dvěma góly Buffalo. Pro rodáka z ontarijského města Richmond Hill je to druhé ocenění v jeho kariéře, první získal už za měsíc říjen, když si v něm ve 12 duelech připsal stejný počet bodů (5+7).