Washington si může zajistit pozici pro play off

15. 03. 2016, 22:43 » Preview - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Hokejisté Washingtonu jsou se 103 body zatím nejlepším týmem letošní sezóny, a pokud nepřijde velký výpadek anebo naopak vítězná série jednoho z pronásledovatelů, tak by je neměla minout ani Presidents Trophy. Capitals se samozřejmě nechtějí spokojit jenom s touto případnou trofejí, míří na tu nejvyšší, na Stanley Cup. A další krůček k vysněnému cíli můžou udělat dnes v noci. Pokud totiž nastane jedna z variant níže, případně samozřejmě více, tak si zajistí pozici pro letošní vyřazovací boje. Jako první ze všech.

A protože těch kombinací, jak se to může podařit, je opravdu hodně, dá se předpokládat, že se jim to i povede. Washington se v dnešním utkání proti Carolině, desátému týmu Východní konference, která ještě se ztrátou pěti bodů na osmý Detroit živí stále naději, že si zahraje druhou část sezóny, pokusí o svoji 50. výhru v letošní sezóně. Když to srovnáme se zbývající špičkou, co se týče vítězství, dojde nám, jak dominantním klubem Caps letos jsou. Na druhém místě jsou totiž shodně se ziskem 41 výher, tedy o devět (!) méně než Washington, hokejisté Dallasu, St. Louis, Chicaga a Los Angeles. Alespoň Západní konference tak slibuje boj o první příčku až do samého konce základní části.

Pojďme si však konečně říci, jak se Capitals můžou probojovat do play off:

1) Získají proti Carolině alespoň jeden bod, tj. že neprohrají v základní hrací době

NEBO 2) Flyers porazí Detroit v základní hrací době

NEBO 3) Islanders porazí Pittsburgh v základní hrací době

NEBO 4) Detroit porazí Flyers v základní hrací době a Islanders porazí Pittsburgh (jakýmkoliv způsobem)

Jak vidíte, tak ty možnosti jsou opravdu široké, a zdá se tak velmi pravděpodobné, že alespoň jedna z variant vyjde. Capitals si s velkou jistotou navíc zajistí během celé své pouti v bojích o Stanley Cup výhodu domácího prostředí. Na první pozici v NHL totiž mají před druhým Dallasem, který má však o dva zápasy odehrané navíc, náskok pohodlných 12 bodů.

Pro Washington další dobrá zpráva, nikoli však pro Hurricanes a nikoli pro kluby, které na Capitals narazí od půlky dubna. Capitals jsou totiž s bilancí 26-6-2 ve Verizon Center nejlepším klubem v lize, a už tak záleží jen na partě kapitána Alexandera Ovečkina, zda dokráčí k prvnímu triumfu v klubové historii. Myslíte, že se jí to povede?