Seguin na marodce, problémy pro Dallas

18. 03. 2016, 21:35 » Informace z klubů - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Tři týdny před startem play off se stala Stars velmi nepříjemná věc. Lamač dívčích srdcí a tahoun týmu Tyler Seguin se zranil a čeká ho pauza, která bude trvat možná až jeden měsíc, oficiálně se uvádí tři až čtyři týdny.

Jeho zranění se týká Achillovy šlachy, kterou si nařízl v souboji s Antonem Stralmanem při zápase s Tampou Bay. Hned v pátek ráno byl Seguin operován a rána na šlaše mu byla zašita. Podle generálního manažera Jima Nilla proběhlo vše v pořádku a očekává, že se mladá hvězda Stars vrátí na led přímo na play off.

Čtyřiadvacetiletý Seguin společně s kapitánem Jamiem Bennem táhl svůj tým za prvenstvím v Západní konferenci, které Dallas momentálně drží. V sezóně si připsal 33 gólů a 40 asistencí a v tabulce kanadského bodování držel třetí místo za chicagským Patrickem Kanem a kapitánem týmu z Texasu.

„Brusle mu přeřízla Achillovu šlachu. Jedná se o 15% přeříznutí Achillovy šlachy, což je lepší scénář, než kdyby byla přeříznuta úplně. Chybět bude 3 až 4 týdny a měl by být zpět na play off. Je to ten nejlepší možný scénář, vzhledem k tomu, jak a kde si šlachu přeřízl,“ vyjádřil se k celé situaci generální manažer Jim Nill. Pokud by Seguin chyběl čtyři týdny, vrátil by se do hry 15. dubna, úvodní zápasy vyřazovacích bojů začínají 13. dubna.

INJURY UPDATE: Tyler Seguin out 3-4 weeks w/15% cut to Achilles' tendon.

GM Nill says he should return for playoffs pic.twitter.com/pXkJLkzJeO

Dallas Stars (@DallasStars) 18. března 2016


Autor: Jan Laluch