Na koho se dnes v noci zaměřit?

19. 03. 2016, 20:28 » Analýzy - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Tři zápasy nám dnes NHL nabízí už před půlnocí, my se ale zaměříme na utkání, které začínají právě později. Koho sledovat trochu více, kdo by mohl skórovat, pro koho bude dnešní zápas výjimečný?

Frederik Gauthier (Toronto Maple Leafs)

Dvacetiletý rodák z Québecu se stane jedenáctým (!) hokejistou Javorových listů, který si odbyde svůj debut v NHL. Dvacátá první volba draftu 2013 by se měla usadit na centru ve třetí útočné formaci a dle ranního rozbruslení začne s Leivem a Brownem. Jak dopadne jeho první utkání v NHL?

Ryan O'Reilly (Buffalo Sabres)

Od svého návratu po zranění odehrál tahoun Sabres už dva zápasy a v obou si připsal po jedné asistenci. Bude pokračovat v bodové šňůře, podaří se mu skórovat? Mohlo by, na kontě má už 17 gólů a na další trefu čeká už poměrně dlouho.

Jean-Gabriel Pageau (Ottawa Senators)

Ottawa i Montréal pomalu ztrácí naději na play off, ale ještě není všem dnům konec. Dnes se potkají už počtvrté v sezóně. Ve všech třech předchozích zápasech se Pageau dokázal prosadit, teď se navíc usadil v první formaci Senátorů.

Jakub Kindl (Florida Panthers)

Český zadák si poprvé zahraje proti Detroitu, že kterého byl vytrejdován právě do slunné Floridy. V ní evidentně ožil a předvádí velmi slušné výkony. V osmi duelech v dresu Panthers jednou asistoval u gólu a drží si kladnou bilanci +2 v tabulce pravdy. Jak zvládne utkání proti bývalému zaměstnavateli?

John Tortorella (Columbus Blue Jackets)

Je pravda, že ze střídačky asi žádný gól nebo hit „Torts“ nepřidá. Ale pro amerického trenéra bude utkání s New Jersey výjimečné. Proč? Odkoučuje totiž 1000. zápas v NHL. Navíc je prvním Američanem, který této úctyhodné mety dosáhne.

Kyle Palmieri (New Jersey Devils)

Akvizice Palmieriho se pro Ďábly ukázala jako správný tah. Člen druhé útočné formace má na svém kontě už 25 zásahů a patří mu první příčka v klubovém bodování. Na gól čeká od 6. března.

Jamie Benn (Dallas Stars)

Kapitán týmu z Texasu táhne Stars a v tabulce bodování celé NHL mu patří druhé místo. Jenže dnes mu na centru nepomůže jeho tradiční parťák Tyler Seguin, který je zraněný. Jak si bez něj povede Jamie Benn?

Brian Elliott (St. Louis Blues)

Naposledy chytal 22. února, teď se konečně vrací mezi tři tyče. Má velkou šanci na úspěšný návrat, Blues se totiž utkají se strádajícími Canucks. Elliott má také slušné statistiky – 92.9% úspěšnost zákroků a průměr obdržených gólů na zápas 2.14. Vylepší si je?

Shane Doan (Arizona Coyotes)

Veterán a kapitán v jedné osobě vede mladý tým Yotes také ve statistice gólů, na kontě jich má už pětadvacet. V posledních třech utkáních nasbíral čtyři body a pokračuje ve velmi dobrých výkonech. Arizona ještě drží (i když malou) šanci na play off, urvou body ze zápasu s Tampou?

Ondřej Palát (Tampa Bay Lightning)

Český útočník nezáří tak jako v předchozí sezóně, i tak je ale velmi důležitým členem v kádru Bolts. V posledních dnech měl velmi slušnou formu, dva zápasy ale střelecky i bodově mlčí. Vrátí se na správnou vlnu proti Kojotům?

Milan Lucic (Los Angeles Kings)

Podruhé proti svým! V prvním vzájemném utkání se Milan Lucic na ledě Bruins jednou trefil při drtivé výhře Kings 9:2. Teď se navíc veze na vlně osmi zápasů s bodovým ziskem. Bude pokračovat?

David Pastrňák (Boston Bruins)

Třiadvacet bodů dokázal za 41 zápasů nasbírat mladý Čech v dresu Medvědů. Ti vstupují do dnešního utkání zdravě nabuzeni konečně zvítězit na svém road tripu, minulou noc padli 0:4 na ledě Anaheimu. „Pasta“ vyprodukoval pět střel na bránu, žádná za záda Andersena ale neprošla. Bude se radovat nyní proti Kings?

Autor: Jan Laluch