Rána pro Flyers, Neuvirth mimo hru

21. 03. 2016, 14:45 » Češi v NHL - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Český gólman ve službách Philadelphie Flyers Michal Neuvirth si nemohl vybrat horší čas pro absenci. Kvůli zranění v dolní části těla totiž už rozhodně nezasáhne do žádného ze zbývajících dvanácti zápasů základní části, předpokládaná doba jeho rekonvalescence byla vyměřena na tři týdny.

Dnes by měl Neuvirth podstoupit magnetickou rezonanci (MRI). Flyers totiž zatím neví, kde je problém, což by právě MRI mělo odhalit. Letcům schází do konce základní části odehrát ještě dvanáct zápasů a jde jim o hodně. Momentálně totiž okupují deváté místo Východní konference a na osmý Detroit, který však odehrál o dva zápasy více, ztrácí tři body.

Většinu zápasů by měla odchytat jednička Steve Mason, který ale rozhodně neoplýval tak dobrými statistikami jako jeho český kolega v brankovišti (úspěšnost zákroků 91.5 % versus 92.5 %). Jenže ze zbývajících utkání se bude čtyřikrát jednat o back-to-back zápasy, tedy druhé zápasy ve dvou dnech. Z farmy byl povolán dvaadvacetiletý Anthony Stolarz, jenž si tak velmi pravděpodobně odbude debut v NHL. V Leigh Valley má letos bilanci 19-15-7, 91.6% úspěšnost zákroků a průměr obdržených branek na zápas 2.59.

„Nemáme zrovna jednoduchý los ke konci základní části,“ řekl pro deník Courier-Post Steve Mason. „Rozhodně to ale pro nás není žádná výmluva. Všichni jsme tu proto, abychom pořádně zabrali a dostali se do play off, tak už hrajeme poslední týdny. Se čtyřmi zápasy back-to-back to bude těžké, ale každý se musí postarat sám o sebe a nabrat dostatek sil.“

„Mluvil jsem s ním (Neuvirthem) a viděl ho dnes ráno na rozbruslení. Je to pro něj nepříjemné. Už jsem se párkrát ocitl ve stejné pozici, důležité je zůstat svůj a neztrácet hlavu. Snad se vrátí na konec sezóny a pomůže nám v play off,“ dodal muž, na jehož výkonech v brankovišti bude hodně záležet, pokud se Flyers mají do vyřazovacích bojů vůbec podívat.

Injury Update: G Michal Neuvirth will be out for three weeks with a lower-body injury → https://t.co/1xPjRXgjVi

Philadelphia Flyers (@NHLFlyers) March 20, 2016



Autor: Jan Laluch