Na koho se dnes v noci zaměřit?

23. 03. 2016, 21:20 » Analýzy - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Po vydatných předchozích hracích dnech se v noci ze středy na čtvrtek dočkáme pouhých dvou zápasů. Islanders se nejdříve od jedné hodiny pokusí přiblížit v Metropolitní divizi třetímu Pittsburghu, na který ztrácí tři body, proti ale stojí Ottawa. O hodinu později se do hry dostanou také hokejisté Bostonu a NY Rangers. Zatímco Rangers chtějí bodovat, aby odolali na druhé divizní pozici dotahujícím Penguins, tak Bruins se snaží dotáhnout na Tampu Bay. Kteří hráči můžou být v těchto utkáních důležití, a je tak lépe si na ně dát větší pozor?

Mika Zibanejad (Ottawa Senators)

Dvaadvacetiletý útočník si v letošní sezóně připsal zatím 46 bodů (18+28), což je jeho kariérní maximum z loňského ročníku. Pokud dnes proti Ostrovanům, kteří prohráli čtyři zápasy v řadě, bude bodovat, stanoví si nové sezónní maximum. K jeho současnému bodovému příspěvku přispěly výraznou měrou poslední zápasy. Po pětizápasové sérii bez bodu totiž Zibenjad momentálně drží stejně dlouhou šňůru s minimálně jedním bodem v utkání. V posledních pěti duelech zapsal do statistik čtyři branky a dvě asistence, a pomáhá tak Senators k ještě alespoň teoretické šanci na postup do bojů o Stanley Cup. Bude dnes bodovat i proti Newyorčanům?

Kevin Klein (New York Rangers)

Tento jednatřicetiletý obránce má také zaděláno na jedno ze svých kariérních maxim. Je téměř jisté, že Klein překoná svůj 21 bodový výkon ze sezóny 2011/12 (momentálně má 20 bodů), ale loňský bodový zisk (26 bodů) už nebude na překonání jednoduchý. Pokud ale bude Klein pokračovat ve výkonech v posledních utkáních, zcela jistě zažije, co se týče bodů, svoji nejlepší sezónu v kariéře. V posledních pěti zápasech zapsal do statistik šest bodů (2+4) a jeho výkon, jak v defenzivě, tak v ofenzivě, bude pro Rangers v dnešním duelu důležitým faktorem.

It's an Original Six match-up. It's #RivalryNight: https://t.co/bzWiGc7MEy #BOSvsNYR pic.twitter.com/07wJK1DBgJ

— NHL (@NHL) March 23, 2016