Týmy, které postihne expanze 1/5

27. 03. 2016, 10:00 » Analýzy - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Každý ze současných třiceti týmů NHL může poznamenat expanze díky tzv. rozšiřovacímu draftu, kdy si nové kluby vybírají hráče z již existujících organizací. Některé kluby by ale mohla poznamenat více, druhé méně. A právě na největší kandidáty se společně podíváme v našem miniseriálu.

DET Detroit Red Wings

Jako prvním se na zoubek podíváme Detroit Red Wings a jejich gólmanům. Několik let vládl brankovišti Red Wings Jimmy Howard. Jenže poté dostal šanci Petr Mrázek a rodák z Ostravy vytlačil Američana na post dvojky. To je ale problém, protože Howardovi bude ještě tři roky platit tučná smlouva na 5,3 mil. USD na rok. Wings se pravděpodobně pokusí udat veterána již toto léto, ale to se jim asi vzhledem k vysokému platu nepovede. Kdyby si ale Howarda vzal jeden z nových týmů, měl by Ken Holland volnější ruce na podpis jiných hráčů.

NSH Nashville Predators

Shea Weber, Roman Josi, Ryan Ellis a Mattias Ekholm je čtveřice stálic v defenzivních řadách Preds. Problém je, že si může každý tým chránit pouze omezený počet hráčů a Nashville si prostě nemůže dovolit ochránit celou čtveřici. Tudíž bude muset riskovat ztrátu (minimálně) jednoho z nich. Webera a Josiho si generální manažer Poille asi ochrání, ovšem Ellis nebo Ekholm budou asi muset jít. Pro organizaci z hlavního města country však existují i jiná řešení. Buď vytrejdují jednoho z nich ještě před rozšiřovacím draftem do jiného klubu, nebo se dohodnou s jednom novým celkem, že si ani jednoho nevezme. Samozřejmě za řádnou protihodnotu (např. v podobě draftů).