Bez Malkina a Maatty. Těžký boj Tučňáků o play off

26. 03. 2016, 21:48 » Informace z klubů - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Jako by nestačilo, že se musí Penguins obejít bez Malkina. Teď jim na závěr bojů o play off vypadl ze sestavy další stabilní hráč, pro změnu obránce Olli Maatta. Finský bek si zranění v dolní části těla odnesl ze zápasu s New Jersey, který však dohrál.

Podle prvních prognóz by měl zranění v dolní části těla léčit minimálně jeden týden, existuje tedy velká šance, že stihne začátek vyřazovacích bojů, pokud se do nich Penguins samozřejmě dostanou. Momentálně sice drží ve Východní konferenci pátou příčku, jenže na devátý Detroit mají náskok pouhých třech bodů.

Hlavní trenér Mike Sullivan věří, že se ostatní obránci přičiní, aby absence Maatty nebyla tolik znát. „Budeme ho postrádat, to je jasné. Zároveň je to však příležitost pro ostatní obránce, aby se chopili své šance, zalepili vzniklou mezeru a pomohli týmu. Věřím, že máme v obranných řadách dostatečnou kvalitu. Někteří hráči se posunou sestavou vzhůru a budou mít šanci se předvést,“ okomentoval situaci v pittsburghské obraně deníku Pittsburgh Post-Gazette.

Olli Maatta, jenž před měsícem podepsal s Tučňáky smlouvu na šest let zaručující mu roční příjem 4.08 milionu dolarů, hrál nejčastěji v první obranné dvojici po boku Krise Letanga. Za zápas absolvoval přibližně 20 minut a v sezóně nasbíral 19 bodů za 6 gólů a 13 asistencí. V kádru Pens je navíc na druhém místě ve statistice +/- s 27 kladnými body.

Autor: Jan Laluch