President's Trophy for Holtby, Holtby for the President!

29. 03. 2016, 15:01 » Úhel pohledu - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Tak a už je jasno. Fenomenální Capitals si díky výhře 4:1 nad Columbusem zajistili první místo v NHL, zisk Prezidentovy trofeje pro nejúspěšnější tým základní části a především také výhodu domácího kluziště pro celé play off.

Jen tak mimochodem, Washington také vyrovnal svůj klubový rekord v počtu výher v základní části, momentálně jich má na kontě 54 a k dobru ještě 7 zápasů. S velkou pravděpodobností tak tento rekord vylepší o pár vítězství.

A to si pište, že se Capitals budou snažit tento rekord vylepšit. Proč? Kvůli gólmanovi Holtbymu. Jasně, celý tým táhne Ovečkin spolu s Bäckströmem, ale základem jejich úspěchu je neuvěřitelná sezóna Bradena Holtbyho, strážce klece. Úspěšnost zákroků 92.3 % a průměr obdržených branek za zápas 2.19. Velmi slušná čísla.

Jak jsme už zmínili, právě pro Hotbyho teď bude hrát celý tým Capitals. Kanadský gólman totiž v sezóně vyhrál už 46 zápasů, schází mu tedy dvě vítězná utkání k vyrovnání rekordu Martina Brodeura ze sezóny 2006/2007. Co se týče procentuální úspěšnosti, tak už teď je Holtby jasným králem. Brodeur potřeboval na 48 výher 78 zápas, Holtby stihl 46 vítězství za 61 duelů.

Kam až tenhle tým dokráčí, ptá se široká veřejnost celou základní část. Vypadá to, že je schopen dokráčet až na vrchol.

Presidents’ Trophy clinched. #StanleyCup pic.twitter.com/2FfAxOXtcI

— NHL (@NHL) March 29, 2016



Autor: Jan Laluch