Zkrat Keitha: hokejkou 'záměrně' trefil Coyleův obličej

30. 03. 2016, 17:25 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Chicago nezažívá v posledních pár týdnech nejlepší časy, některé opory jakoby ztratily formy a s tím přichází samozřejmě i porážky. Když k tomu všemu přičteme zranění brankáře Coreyho Crawforda a skvělou formu Blues, nemůžou se obhájci Stanley Cupu cítit skvěle. To je ale v žádném případě neopravňuje udělat něco, jako udělal ve včerejším utkání proti Minnesotě (1:4) jeden z klíčových hráčů týmu a obránce Duncan Keith.

V polovině první třetiny, kdy Divočáci vedli na domácím ledě 1:0, Keith bojoval u mantinelu v útočném pásmu o puk s čtyřiadvacetiletým útočníkem Charliem Coylem. Puk se mu nakonec podařilo nahrát na modrou čáru na spoluhráče, ovšem krátce poté spadl vinou Coyleho hokejky. Americký forvard měl dostat dvě minuty za podražení, jenže Keith ležíc na ledě udělal něco, co se opravdu omluvit nedá. Vztyčenou hokejkou, zřejmě jako pomstu za předchozí zákrok, uhodil svého protivníka do obličeje. Rozhodčí mu udělili trest do konce utkání, a Chicago, už tak oslabené o Brenta Seabrooka, muselo dohrávat s pěti obránci.

Keith za tento "zákrok s úmyslem zranit", jak bylo napsáno v zápisu zápasu, zcela jistě vyfasuje suspendaci. Už tak si odsedí minimálně příští utkání proti Winnipegu, protože trest do konce utkání mu automaticky přidá i stopku na další utkání. Coyle měl navíc zakrvácený nos a část obličeje, což bude také hrát v rozhodování o případné další suspendaci velkou roli.

pic.twitter.com/NpFQcGEicJ

— Stephanie (@myregularface) 30. března 2016



Dvaatřicetiletý Kanaďan už byl v minulosti suspendován, přestože není typem hráče, který by opakovaně hrubě porušoval pravidla. Ovšem vzhledem k tomu, že Oddělení pro hráčskou bezpečnost se velmi často odvolává na to, že hráč byl dříve suspendován, tak i jeho vroubky z minulosti zde budou hrát roli. O tom, že by Keith měl dostat větší suspendaci (do konce základní části zbývá Chicagu odehrát pět utkání), je přesvědčen i novinář Chicago Sun-Times Mark Lazerus, což níže dokládá vložený tweet.

There's no way Duncan Keith doesn't get a suspension for that. No way. More than one game. #Blackhawks
https://t.co/0WC0TjUjZI

— Mark Lazerus (@MarkLazerus) 30. března 2016