Mladík Virtanen si vyšlápl na Poláka. Teď ho čeká slyšení

30. 03. 2016, 23:17 » Češi v NHL - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Roman Polák se stal po svém únorovém příchodu z Toronta důležitou součástí obranných řad San Jose. Obránce známý svojí tvrdostí se už na začátku března nepřipraven a chtíc vystřídat musel účastnit bitky na popud jednadvacetiletého Nursea a ve včerejším utkání s Vancouverem si na něj vyšlápl další mladík, v hlavní roli byl tentokrát devatenáctiletý útočník Vancouveru Jake Virtanen. Jeho hit, za který vyfasoval pětiminutový trest a osobní trest do konce utkání, bude nyní vyšetřovat Oddělení pro hráčskou bezpečnost, s nímž bude mít Virtanen také slyšení.

Vancouverský nováček nezpůsobil Polákovi žádné viditelné zranění, což potvrzuje i fakt, že český zadák se poté vrátil zpět do hry. Po utkání pak ale sám hříšník přiznal, že jeho hit "byl trochu pozdě", ale argumentoval, že "to bylo rameno na rameno", a nejednalo se tak o útok na hlavu. Na otázku, zda očekává nějaký další trest, odpověděl takto: "Nejsem si jistý. Je to pro mě poprvé. Je to něco, co jsem nikdy nezažil."

Co říkáte na hit vy? Dokáže tvrzení, že se jednalo o rameno na rameno, zastínit fakt, že hit přišel až poté, co Polák odehrál puk?

Aktualizováno:

Virtanen dostal od Oddělení pro hráčskou bezpečnost dvouzápasovou stopku. Bude tak chybět ve čtvrteční odvetě v San Jose a v pátečním duelu proti Anaheimu.