Chceme hrát rychle a do těla, slibuje nový kouč Wild Boudreau

11. 05. 2016, 18:45 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Bruce Boudreau, který byl po vyřazení Anaheimu v letošních vyřazovacích bojích propuštěn z funkce kouče Ducks, ovšem nedávno si ho najali Minnesota Wild, vždy koučoval superhvězdy. Ať už to bylo ve Washingtonu s Alexanderem Ovečkinem a Nicklasem Backströmem nebo v Anaheimu Ryanem Getzlafem či Coreym Perrym. Nyní na něj čeká nová výzva v podobě Wild. Zvládne tým dovést k úspěchu?

V sobotu se Boudreau dohodl na působení v Minnesotě, která letos nestačila v šesti zápasech na Dallas. Tam se letos v průběhu sezóny střídali trenéři, když Mikea Yea nahradil prozatímně do konce ročníku John Torchetti a vedl si výborně. Tým ale nebyl dostatečně silný na vítěze Západní konference a letos tak daleko jako loni nebo předloni nedošel.

Boudreau se v Anaheimu vyznačoval defenzivním stylem, ale herní systém v Minnesotě se přizpůsobí hráčům, kteří budou součástí týmu. Jisté znaky budoucí hry Divočáků ale už v rozhovoru pro deník Minneapolis Star Tribune naznačil: „Chceme hrát rychle. Chceme hrát do těla. (Generálnímu manažerovi) Chucku Fletcherovi jsem ale řekl, že systém se bude odvíjet od typu týmu. Přizpůsobím se hráčům a najdeme způsob, aby to fungovalo.“ Na defenzivu však jistě bude dbát i nadále: „V perfektním světě byste zkrátka dali každý zápas pět branek. Ale kdyby to nefungovalo, tak je lepší být schopen bránit.“

Fletcher introduces Boudreau as the new #mnwild head coach on Tuesday: https://t.co/y8GzRB1Fct pic.twitter.com/SX1ioFUWxd

Minnesota Wild (@mnwild) May 11, 2016



Parise nemusí na operaci


Příchod jednašedesátiletého Kanaďana však není jedinou velkou novinkou v organizaci Wild. Přišla totiž zpráva, že útočník Zach Parise, který v prvním kole kvůli problémům se zády nehrál, nebude muset podstoupit operaci. To je pro Wild dobrá zpráva, zvláště v souvislosti s tím, že by měl stihnout záříjový tréninkový kemp.

„Rozhodli jsme se neprovést operaci. Doktoři řekli, že vzhledem k tomu, jak se můj stav zlepšuje, tak přestože na začátku řekli, že ji provedeme, tak si nemyslí, že bude ještě potřeba. To je dobré znamení,“ okomentoval situaci sám Parise.

Parise won't require surgery on ailing back https://t.co/WQKwdnmJzZ pic.twitter.com/sTRggezif1

— theScore NHL (@theScoreNHL) May 8, 2016



zdroje: nhl.nbcsports.com