Juniorský tým vedl 27 let, teď bude McCrimmon pravou rukou McPheeho

03. 08. 2016, 13:30 » Informace z klubů - Autor: Šimon Rogner

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Generální manažer nového týmu v Las Vegas, který začne hrát v NHL od sezóny 2017/18, George McPhee našel svoji pravou ruku. Podle očekávaní se jí stal Kelly McCrimmon, dlouholetý vlastní, generální manažer a zároveň i kouč juniorského týmu Brandon Wheat Kings, hrajícího ve WHL.

„Kelly je neobyčejný člověk a my jsme rádi, že se k nám připojil. Jeho rozsáhlé zkušenosti a trvalá vysoká úroveň výkonů nám pomůže vybudovat silnou a úspěšnou organizaci a tým. Jeho hokejová prozíravost, osobnost a pracovní morálka jsou pro nás perfektní,“ uvedl v prohlášení McPhee.

Pětapadesátiletý McCrimmon bude v Las Vegas důležitým mužem, protože postavit od základů organizaci není jednoduché a ne každý si tím prošel. To se však nedá říci o McCrimmonovi, který působí v Brandon Wheat Kings od roku 1988! Tehdy nastupoval na pozici asistenta kouče, o sezónu později se ale už stal koučem a generálním manažerem, kterým byl i v ročníku 2015/16, mimochodem pro jeho klub vítězném.

Rovněž se tu nabízí spojitost, že v uplynulé sezóně koučoval McCrimmon kanadského útočníka Nolana Patricka, podle mnohých jednu z předpokládaných jedniček příštího draftu. Pro Las Vegas bude draft 2017 první v historii a klub bude mít docela solidní šanci ho vyhrát.

O McCrimmona se mimochodem v minulosti zajímaly některé kluby. Vloni v létě však údajně odmítl nabídku pracovat v managementu Toronta.

BREAKING: #VegasIsHockey has hired Kelly McCrimmon as the team’s Assistant General Manager> https://t.co/x1gqxDH49O pic.twitter.com/n3wD5139n1

— Vegas Is Hockey (@VegasHockeyNHL) 2. srpna 2016