SP 2016: Rusko zahajuje proti Švédsku

18. 09. 2016, 21:30 » Preview - Autor: NHLportal.cz

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Dnešním dnem začínají též zápasy skupiny B na Světovém poháru. V prvním duelu Rusko vedené Alexem Ovečkinem a dalšími hvězdami NHL nastoupí proti Švédům s velmi silnou defenzivou.

RUSKO (0-0-0) - ŠVÉDSKO (0-0-0) (21:00 SEČ)

Třetím zápasem torontského Světového poháru vstupují do turnaje další reprezentace. Ve 21:00 se tak rozehraje druhá skupina, ve které působí kromě Finska a výběru Severní Ameriky právě také dnešní soupeři – ruská sborná a reprezentace Tre Kronor.

Dnešní duel předních hokejových národů by nám měl přinést strhující bitvu o cenné první dva body do tabulky. Hned první zápasy nám často napoví další vývoj ve vyrovnaných skupinách. V dnešním utkání mimo jiné také dojde k souboji dvou washingtonských parťáků – Nicklase Backströma na straně jedné a Alexandera Ovechkina na straně druhé, jenž bude navíc doplněn o své spoluhráče Evgenyho Kuznetsova a Dmitryho Orlova. V tomto bude zápas Rusko – Švédsko nejvíce pikantní. Opory Washingtonu by se měly především starat o ofenzivu svých týmů.
Bylo oznámeno, že kvůli nevolnostem dnes večer nenastoupí do švédského brankoviště stálice newyorských Rangers Henrik Lundqvist, který tak bude zápas sledovat jen z hokejového pokoje. Zastoupí ho vancouverský Jacob Markström. V ruské kleci dnes uvidíme Sergeje Bobrovského.

Z tribuny bude utkání sledovat Hampus Lindholm a Patrik Berglund, který ve švédské nominaci nahradil Rickarda Rakella. Na ruské straně si nezahrají Nikita Nesterov a Vladislav Namestnikov z Tampy Bay.

Kromě elitní švédské obrany, jež bude čelit hrozivé ruské ofenzivě, se můžeme těšit i na další ofenzivní lídry, zvláště pokud navážou na své výkony z přípravných utkání. Výrazněji by o sobě mohl dát vědět například Loui Eriksson, který bude hrát po boku bratrů Sedinů, či Filip Forsberg. Ruskou sbornou bude do útoku hnát Nikita Kucherov, jenž nastoupí v jedné formaci s Ovečkinem a Datsyukem.

Švédové budou chtít odčinit vysokou prohru z přípravného utkání proti výběru Evropy a jednoznačně ukázat, že chtějí atakovat ty nejvyšší turnajové pozice. To ruské výkony byly v rámci přípravy poněkud vyrovnanější, výhra na domácí půdě proti českému národnímu týmu a poté dvě prohry po základní hrací době.

Autor: Roman Lisner