SP 2016: Severní Amerika s Finskem uzavírají první kolo

18. 09. 2016, 23:06 » Preview - Autor: Tomáš David

NHLportal.cz
(zdroj: NHLportal.cz)
Posledními dvěma týmy, které ještě neodehrály žádný zápas na World Cupu 2016, jsou výběr Severní Ameriky a Finsko. Ti zahájí v noci ve dvě hodiny z neděle na pondělí.

SEVERNÍ AMERIKA (0-0-0) - FINSKO (0-0-0) (21:30 SEČ)

Proti sobě stojí velmi mladé týmy. Výběr USA a Kanady do 23 let se utká s omlazeným finským celkem, ve kterém hrají čtyři zadáci, kterým je pouze dvaadvacet let. Kapitánem mladíků ze zámoří je Connor McDavid, kanadský supertalent ve službách Edmonton Oilers, a proti němu stojí veterán a dlouhodobý kapitán nejen národního týmu, ale také Minnesoty Wild, Mikko Koivu. Jednoznačně nejrychlejší tým skupiny stojí proti papírovému outsiderovi, který však měl v posledních letech velké úspěchy na olympiádě i mistrovstvích světa.

Jack Eichel (Buffalo Sabres), Ryan-Nuggent Hopkins (Edmonton Oilers), Auston Matthews (Toronto Maple Leafs), Johnny Gaudreau (Calgary Flames), Matthew Murray (Pittsburgh Penguins) a řada dalších budoucích (a současných) hvězd Národní ligy, které budou vládnout ještě mnoho a mnoho let. Skvělý gólman, jež vychytal Stanley Cup, několik jedniček draftu a hráčů, kteří v NHL sbírají přes bod na zápas.

Na druhé straně barikády obléknou modrobílý dres gólman Pekka Rinne (Nashville Predators), asi nejznámější bek sestavy Olli Maatta (Pittsburgh Penugins), nová akvizice Canes Teuvo Teravainen (Carolina Hurricanes) či dvojka posledního draftu a supertalent Patrik Laine (Winnipeg Jets).